Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel Jewel Legends – Magical Kingdom.Magical Kingdom was een rijk vol met vrolijke inwoners, totdat er een kwaadaardige tovenaar kwam die het rijk wou vernietigen. Hij kwam met een groot leger en de vele inwoners waren geen partij voor de vele soldaten van de tovenaar. Het koninkrijk werd verwoest, en alles wat achter bleef waren ruïnes en as. De tovenaar werd door de laatste magische krijgers van het koninkrijk verslagen, maar het heeft het koninkrijk niet kunnen redden van de verwoesting. Jij word ingeschakeld om het koninkrijk weer op te bouwen en in zijn voormalige glorie te herstellen. Kan jij met behulp van jouw behendigheid de edelstenen verzamelen en Magical Kingdom helpen?

Om het koninkrijk te redden vragen de inwoners of jij waardevolle juwelen wilt verzamelen. Deze juwelen zullen zorgen voor de nieuwe welvaart van het koninkrijk. De juwelen en edelstenen kan je verzamelen door een kapot gebouw in de omgeving te selecteren en daar een level te starten. In ieder level is er een speelbord waar vele juwelen op te zien zijn. Door combinaties te maken van drie dezelfde juwelen of meer, worden ze verzameld voor het koninkrijk. Als de combinaties die je maakt bestaat uit vier of meer juwelen zal je een fles met toverdrank krijgen. Als je een combinatie maakt met deze toverdrank zal het meerdere juwelen tegelijkertijd voor je van het bord halen. Op deze manier kan je heel snel aan juwelen komen voor het koninkrijk! Onder alle juwelen zijn allerlei tegels te zien waaruit het bord bestaat. Sommige tegels zullen paars zijn. De paarse tegels moet je kapot maken door er een combinatie op te maken met de juwelen. Als je alle paarse tegels hebt verwijderd van het bord komt er een hamer in het spel. Maak combinaties om de hamer beneden te krijgen en je hebt een hamer meer voor de wederopbouw van Magical Kingdom!

Sommige gebouwen hebben meerdere hamers nodig om te bouwen, waardoor je meerdere levels zult moeten doen om alle hamers bij elkaar te verzamelen. De juwelen zorgen ervoor dat je power-ups kunt kopen om je te helpen in de levels. Een aantal gebouwen zullen nog niet vrijgespeeld zijn. Af en toe krijg je de kans om de blauwdrukken van het gebouw te bemachtigen door een minigame te spelen. In de minigame is het bord niet helemaal tot de top gevuld en zal je razendsnel combinaties moeten maken met de juwelen die er wel zijn. Tijdens de minigame komen er namelijk veel juwelen en papiertjes naar beneden! Als de juwelen of papiertjes de bovenkant van het bord raken heb je verloren. Door zo veel mogelijk papiertjes te verzamelen vul je een balk, en wanneer deze balk vol is heb je de blauwdruk voor het nieuwe gebouw vrijgespeeld! Voor zij die niet van tijdsdruk houden is er ook een ontspannen modus, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken om die zandloper bij ieder level. Heb jij al de neiging om mee te klussen? Help het koninkrijk dan door de juwelen te verzamelen en de gebouwen weer in hun oude glorie te herstellen!

Conclusie:Jewel Legends – Magical Kingdom is een drie-op-een-rij spel waarbij je juwelen moet combineren om ze te verzamelen. Voltooi de levels, verzamel de hamers en bouw langzaam alle kapotte gebouwen weer op. De tovenaar mag dan wel verslagen zijn, maar de inwoners kunnen niet zonder hun huizen! Speel de minigames voor blauwdrukken van gebouwen en maak zo het hele koninkrijk compleet. Gebruik power-ups en toverdranken om je te helpen in levels, en laat de klusser in je los! Ben jij er klaar voor?Jewel Legends – Magical Kingdom is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.