Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Chronicles of Albian 2.Gwendolyn is een feeën peettante van je en samen met haar reis je naar The Wizbury School of Magic, waar ze je hulp hard nodig zijn! Na een lange rit met Gwendolyn waar ze alsmaar door praat over vroeger, komen jullie dan eindelijk aan op locatie. De docenten hebben net ontdekt dat de kluis is leeg geroofd. In de kluis zat veel goud wat gedoneerd was door vele tovenaars om de school te renoveren. De renovatie is hard nodig want met gaten in het dak en in de muren is het lastig lesgeven aan alle studenten. Aan jou word gevraagd of jij vele spullen uit de school wilt verzamelen en verkopen aan de lokale winkel om de renovatie te betalen. Tegelijkertijd is iedereen haastig op zoek naar de dief, en daar hebben ze je hulp ook bij nodig! Ga jij The Wizbury School of Magic helpen door geld te verzamelen en de dief te ontmaskeren?

De gameplay van Chronicles of Albian 2 is vergelijkbaar met andere zoek en vind spellen, maar hier hebben ze verschillende elementen op een nieuwe manier gecombineerd. De manier hoe je door de school beweegt is via de zoek en vind locaties. Hier vind je ook meteen de verstopte minigames en extra plekken waar je kan inzoomen en verder kunt zoeken. Het voelt niet alsof je telkens voorwerpen op een plaatje zoekt, maar alsof de omgeving waarin je loopt toevallig deze voorwerpen bevat. Omdat het een magische school is krijg jij natuurlijk ook een toverstaf. Je kan nog geen magie maar leert dit gedurende het spel. Soms heb je magie nodig om verder te komen. Een docent legt dan uit welke betovering je nodig hebt en vervolgens moet je met je toverstok op het scherm tekenen. De vorm die je tekent kan misschien een geheime kamer openen! Af en toe kan je de voorwerpen verkopen in de winkel. Het geld kan je gebruiken bij het overzicht van de school, om gedeeltes te renoveren. Door met je muis over de verschillende opties te gaan kan je meteen zien hoe die nieuwe deur of toren eruit gaat zien!

Naast het zoeken naar voorwerpen om te verkopen, zijn er nog vele andere dingen te vinden in de school die niet op de lijst staan. Op iedere locatie is er een elfje te vinden. Als je die kunt vinden dan zal ze je helpen een voorwerp te zoeken die nog op je lijstje staat. In iedere ruimte zijn ook 6 edelstenen te vinden. Deze maken het extra uitdagend voor de wat ervarene spelers, om toch het hele spel perfect uit te kunnen spelen. Is het allemaal alsnog niet uitdagend genoeg? Dan kan je altijd nog proberen alle trofeeën te behalen! Het zijn er 42 en de moeilijkheid varieert behoorlijk, dus daar kan je ook nog even zoet mee zijn! De school heeft op deze manier genoeg uitdaging te bieden voor iedereen! Denk jij dat je het in je hebt om de school te renoveren voordat alle donateurs een bezoek brengen? Begeef je dan snel naar The Wizbury School of Magic!

Conclusie:Chronicles of Albian is een zoek en vind spel waarbij je The Wizbury School of Magic moet helpen met de renovaties. Het geld uit de kluis is gestolen dus jij moet spullen verkopen voor geld en ook de dief zoeken en ontmaskeren. Met de vele minigames, puzzels, extra’s en trofeeën is er voor ieder wat wils. Hoe uitdagend maak jij het? Chronicles of Albian 2 is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.