Beloofd is beloofd, eerder deze week plaatste ik het nieuwtje dat uitgever MAG interactive de game Ruzzle Adventure uitbracht voor iOS. Tijd om die onder de loep te nemen!


In de game ga je op avontuur in de wereld van letters en woorden. Ten opzichte van Ruzzle, de voorganger van deze game, is Ruzzle Adventure erg uitgebreid en kent verschillende soorten mini-games. Centraal staat natuurlijk het maken van woorden.

Ze heb je een level waarbij je je hoofd boven water moet houden. Dit doe je door woorden te maken. Ben je te langzaam dan loopt je spelbord onder en verlies je een leven. Een ander level is dat er letters op hout of steen geschreven staan en jij moet deze letters gebruiken om zo diamanten omlaag te spelen. Dan is er nog een level waarbij je zoveel mogelijk punten moet halen binnen een bepaalde tijd. Heb je een bepaald aantal punten gehaald dan speel je een bossfight vrij. Hierover verklap ik niet teveel, behalve dat dit level ook weer erg leuk gemaakt is.

Je gaat zoals ik al aangaf op avontuur. Je voortgang worden net zoals bij Candy Crush op een landkaart weergegeven en je speelt levels vrij. Je score kun je ook vergelijken met je Facebook vrienden zodra die spelen. Ook kun je levens vragen aan je Facebook vrienden.

De game heeft een hoog verslavingsgehalte. Het is erg leuk om hem even tussendoor op te starten. Voor nu is de game alleen nog maar verkrijgbaar voor de iOS gebruikers in iTunes. De app kun je gratis downloaden en is volledig in het Nederlands.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.