Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het Puzzel spel Sudoku, Kakuro and Friends.Voor de echte fans van Sudoku puzzels is er nu een mooie collectie aan soortgelijke puzzels verenigd in Sudoku, Kakuro and Friends. Na het succes van Sudoku zijn er vele varianten uitgebracht. Dit zijn stuk voor stuk bijzondere en pittige puzzelspellen waarbij je echt je hersens nodig zult hebben! In Sudoku, Kakuro and Friends zijn deze variaties allemaal te spelen.

Het spel begint in het menu, waar alle soorten spellen te zien zijn: Sudoku, Kakuro, Hitori, Kuromasu, Nurikabe, Sikaku en Slither Link. Het merendeel van deze soorten spellen is nog niet zo populair als Sudoku en Kakuro, maar zeker de moeite waard om te proberen! Na het kiezen van een variatie heb je de mogelijkheid de moeilijkheidsgraad en de grootte aan te passen. Wanneer een puzzelspel nog niet gespeeld is krijg je uitleg van het spel te zien, deze kan later altijd nog opnieuw gelezen worden. De spellen variëren van het optellen van getallen zoals bij Kakuro, wat een beetje weg heeft van een kruiswoordpuzzel, tot het maken van rechthoeken met de getallen in het veld als de grootte ervan.

Bij ieder spel kan je uiteraard gebruik maken van hints, die erg handig kunnen zijn als de uitleg van een speltype nog niet voldoende is. Daarnaast zijn er bij sommige soorten zoals Sudoku en Kakuro de mogelijkheid om notities te maken. Deze notities zijn gemakkelijk als je nog twijfelt welk getal er op een bepaalde plaats hoort. Bij de speltypes Hitori, Kuromasu en Nurikabe vul je geen getallen in, maar geven de getallen aanwijzingen. Het is dan aan jou om de blokken daaromheen donker te kleuren of niet. De moeilijkheid ligt hierbij in de regeltjes, zoals dat donkere blokken elkaar niet mogen raken, of lichte blokken niet afgesloten mogen zijn van de rest. De notities bij deze speltypes zorgen ervoor dat je de blokken alvast als donker kunt noteren, en tijdens het puzzelen kunnen deze notities veel denkwerk schelen. Houdt je van puzzelen en is Sudoku echt helemaal je ding? Dan is Sudoku, Kakuro and Friends de ideale uitdaging voor jou!

Conclusie:Sudoku, Kakuro and Friends is een prachtig puzzelspel voor de echte liefhebbers van Sudoku puzzels. In dit spel zijn er zeven verschillende puzzelspellen te spelen die stuk voor stuk met zijn eigen uitleg en regeltjes komt. Deze spellen zijn niet alleen uitdagend, maar ook erg afwisselend. Bij ieder spel kan je de moeilijkheid van het spel en de grootte van het bord veranderen. Op deze manier blijft Sudoku, Kakuro and Friends uitdagend voor iedereen: de onervaren én de ervaren puzzelaar. Ben jij klaar om je hersens eens flink aan het werk te zetten?Sudoku, Kakuro and Friends is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer Puzzel spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.