Diana duikt in de archieven en vertelt je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1998.
Game naam: Legend of Zelda, Occerina of Time
Gespeeld op: N64Release jaar: 1998Uitgever: NintendoDeveloper: NintendoZoals altijd speelt het verhaal zich af in het fictieve koninkrijk Hyrule. Link zal wederom op pad moeten, ditmaal om een vloek op te heffen. Hiervoor is in ieder geval de Triforce nodig, maar deze is door de gemene snoodaard Ganonforce in stukken gebroken. Om de catastrofe compleet te maken wordt prinses Zelda ook nog ontvoerd. Gelukkig hebben we Link om alles toch weer tot een goed einde te brengen.

Ik had zelf geen Nintendo 64, maar een vriend van mij wel. Allebei waren we Zeldafan, dus wat is er dan leuker dan samen dit spel spelen? Ik heb ‘m later nog wel eens gespeeld via een emulator op de PC. Deze game vond ik leuk omdat het zich voor alle andere Zelda delen afspeelt. De game zag er echt geweldig uit en Link was daar ook wel heel cool. (Later bij WindWaker vind ik hem er meer uitzien als een klein kind) Ik vond de stukken in het begin heel leuk, die huisjes in bomen en het rondlopen in Hyrule Field. Dat voelde zo groot aan. Mooi moment. Deze game won de prijs voor game van het jaar, dus een musthave voor de retroliefhebber!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.