Is het nou Urban Legend of niet? In het weekend van 26 april komen we er misschien achter. Dan gaat een groep mensen zoeken en graven naar de begraven E.T. the Extra-Terrestrial games van Atari.
Het verhaal: In het jaar 1982 kwam E.T. the Extra-Terrestrial op de markt voor de Atari 2600 console. In 1983 zouden er in Alamogordo te New Mexico miljoenen onverkochte spelcartridges en spelconsoles zijn begraven. Er zouden zo’n 7 miljoen cartridges van het geflopte E.T. the Extra-Terrestrial en 5 miljoen van het overgeproduceerde Pac-Man-spel voor Atari 2600 zijn gedumpt. Naar het schijnt heeft de stad Alamogordo een laag beton over de cartridges en consoles gedumpt om mensen ervan te weerhouden om het allemaal op te gaan graven.Zak Penn (maker van Alphas) is de director van de documentaire die de naam Digging E.T. meekrijgt. Hij gaat met een groep mensen (Fuel Entertainment) erop uit om de vermiste cartridges te vinden en het mysterie op te lossen. Vandaag kwam zijn Tweet dat het graven binnenkort dan echt gaat gebeuren!

Penn:

When Simon and Jonathan Chinn approached me about this story, I knew it would be something important and fascinating. I wasn’t expecting to be handed the opportunity to uncover one of the most controversial mysteries of gaming lore.”

De documentaire van producers Simon Chinn en Jonathan Chinn bestaat uit een aantal delen en is in opdracht van Microsoft. De documentaire zal te zien zijn via Xbox Live.Microsoft:

“The first film in the groundbreaking series investigates the events surrounding the great video game burial of 1983.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.