Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het Mahjong spel Worlds Greatest Places Mahjong.In Worlds Greatest Places Mahjong bezoek je de mooiste locaties tijdens een prachtige wereldreis. Op iedere oogverblindende locatie zul je vele levels Mahjong kunnen spelen. Ontdek de Taj Mahal, het Colosseum, Stonehenge en nog veel meer! Met de rustige muziek begeef je je helemaal in een wereld van nieuwe landen en vreemde steden.

Mahjong is een eeuwenoud spel waarbij tegels met dezelfde afbeeldingen verwijderd moeten worden van het spelbord. Hier zijn echter wel wat regels aan verbonden. De tegels die verwijderd mogen worden zijn in ieder geval aan één zijkant niet aangrenzend aan een andere tegel. Daarnaast mag de tegel ook niet onder een andere tegel liggen, wanneer deze verwijderd wordt. Dit klassieke spel wordt vrijwel altijd op deze manier gespeeld. Worlds Greatest Places Mahjong geeft echter een hele andere twist aan het spel. Er zijn vele soorten spellen die gespeeld worden. Ieder level heeft een andere modus en daarbij ook andere regels. Dit maakt Worlds Greatest Places Mahjong niet alleen erg afwisselend, maar ook erg moeilijk!

In ‘logische paren’ zal je op zoek moeten gaan naar tegels die logischerwijs bij elkaar horen. Een tegel met een pijl zal daarom alleen gecombineerd kunnen worden met één waar een boog op staat. In ‘paren vinden’ zal je per niveau waarop de tegels liggen op zoek moeten naar twee tegels die dezelfde afbeelding hebben. Het hele niveau aan tegels wordt dan verwijderd. Er is zelfs een ‘memory’ modus waarbij de tegels omgedraaid zijn en je memory moet spelen om het level te voltooien. Is dit allemaal niets voor jou? Dan is er in het hoofdmenu gelukkig ook de optie ‘makkelijk’ waarbij je normale mahjong levels kunt spelen. Ben jij klaar voor Mahjong met een twist?

Conclusie:In Worlds Greatest Places Mahjong worden je mahjong-vaardigheden op de proef gesteld door vele speltypes te introduceren. Ieder level heeft een ander speltype en andere regels. Deze levels zijn alles behalve makkelijk en kosten daarom veel meer tijd dan een normaal Mahjong-level. Laat je uitdagen en overwin dit klassieke spel tijdens een prachtige wereldreis rond de aarde. Geniet van Stonehenge en de Taj Mahal, terwijl je je hersens flink aan het werk zet.Worlds Greatest Places Mahjong is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer Mahjong spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.