Hoeveel kun jij je nog herinneren van Duckstad? Ik was vroeger altijd trouw fan en vond elke week de Donald Duck in mijn brievenbus. Deze week in de AppCheck: Duck Quiz.Duck Quiz is recentelijk uitgebracht door Sanoma. De app is zoals de titel al zegt een Quiz app. Je kennis over Disney, Donald Duck, aardrijkskunde, geschiedenis, dieren en Disney wordt getest. Je kunt de game alleen spelen maar ook met vier spelers.


Voor je start kies je eerst je personage. Goed of slecht, de drieling Kwik, Kwek en Kwak of Juultje Lizzy en Babbeltje- de hele familie kun je kiezen. Nadat je personage gekozen is moet je nog even kiezen of je hulplijnen wil of niet.

Je start eerst met een basisronde, zijn de basisrondes klaar dan ga je naar een ronde waarbij de druk behoorlijk wordt opgevoerd. Het idee is hetzelfde, je beantwoord de vragen maar let op! Doe je het fout? Dan kun je al je punten kwijtraken. Naast punten pech heb je ook nog rondes zoals punten pikken, hierbij pik je punten van je tegenstander of punten pakken waarbij je veel punten kunt verdienen.

De vragen zijn erg leuk en voor iedereen wel iets waar hij/zij goed in is. Ze zijn ook heel breed en ook al is het onderwerp Donald Duck er word van je verwacht dat je ook nog wel iets weet over Willie Wortel en Oom Dagobert.

Het is een erg leuke app waar je een avond goed mee kunt vullen. De app is verkrijgbaar voor €3,59 via de iTunes store en te spelen op de iPad.

Witchy

About Witchy

Getrouwd met Mike en mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Ninendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 . Via de MMORPG WoW heeft ze haar man Mike ontmoet.

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.