Binnenkort kunnen we weer allemaal gaan genieten van een prachtige Nintendo titel. Dit keer spelen we niet met Mario of Luigi maar is onze Yoshi weer terug.

Als er weer een oude vertrouwde Nintendo titel op de mat valt ben ik altijd blij. Dit betekent namelijk uren lang van links naar rechts door werelden heen zeulen. Je weet meestal ongeveer hoe lang het duurt. Acht levels in een wereld, twee kastelen en natuurlijk acht werelden in het spel om te voltooien. Heerlijk kroop ik in mijn luie stoel en ging met Yoshi’s New Island aan de slag.

Het verhaal begint met Baby Mario en Luigi die naar hun nieuwe ouders worden gebracht. Baby Mario komt ten val en komt neer op Yoshi’s Island. Helaas is dit eiland niet helemaal veilig en al helemaal niet voor een kleine baby. Het eiland word namelijk geteisterd door slechteriken en als ze eenmaal doorhebben dat de Yoshi’s besloten hebben Baby Mario naar Luigi toe te brengen proberen ze jou te dwarsbomen.

Je speelt telkens met een andere Yoshi en dit zie je natuurlijk door de kleur van deze lieve dino draakjes. Jouw doel is om met Baby Mario het level door komen. Dit is nog niet zo makkelijk want als je eenmaal geraakt word vliegt Baby Mario van je rug en moet je hem zo snel mogelijk zien te vangen. Het leuke Nintendo stijltje is weer aanwezig, veel pastelkleurtjes en gezellige landschappen, je hebt echt het idee dat je jezelf op een eiland begeeft.

Het enige waar ik mij op dit moment al een beetje aan erger is het deuntje. Het kost niet veel tijd om door te hebben dat deze zich de hele tijd herhaalt. Herhaling hoeft niet altijd een slecht ding te zijn maar dit deuntje is niet pakkend genoeg om lekker mee te neuriën. Ook is het gekrijs van Baby Mario niet heel gezellig. Maar die hoort dan ook niet van je rug af te gaan en alleen rond te dwalen. Binnenkort ga ik jullie nog meer vertellen over deze titel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.