De eShop barst deze week van de games, vooral veel aanbiedingen. Onder andere Luigi’s Mansion 2 en natuurlijk laat Yoshi’s New Island ook niet al te lang meer op zich wachten.Voordat we overgaan tot de verse games in de eShop, eerst de bespreking van een game die vorige week in de shop kwam. Tappingo, een goedkope game die je voor €2,99 op je Nintendo 3DS zet. Hij mag dan wel goedkoop zijn, je krijgt wel waar voor je geld. Tenminste, als het je ding is. Laat je niet op het verkeerde been zetten door de naam, want Tappingo is geen drankspelletje voor in de kroeg.Dit is een puzzelgame waarin je pixelachtige plaatjes krijgt als je het goed doet. Toen ik die omschrijving ergens op het internet las, kreeg ik zin in dit spel. Het zou vast een soort Picross zijn en dat is een van mijn favoriete puzzeltitels op 3DS. Mooi! Maar, dat was toch niet helemaal het geval. Je moet weliswaar puzzelen in Tappingo, het is geen Japanse beeldzoeker zoals in Picross. Je moet lijnen trekken en dat is een heel gedoe. Misschien ben ik wat ongeduldig, maar ik wil gewoon snel alles aftikken en door. Dat moet je niet willen, want als je een tikfout maakt dan verpest je alles.

Naast dat is Tappingo een leuke game gebleken. Er zijn meer dan honderd puzzeltjes te spelen en de opbouw is prettig. Zelfs als je wat jonger bent of jezelf niet als een hardcore know-it-all-gamer ziet, dan kun je gemakkelijk gewend raken aan hoe dit spel in zijn werk gaat. Juist omdat het allemaal kleine leveltjes zijn, is de game ook gemakkelijk om verslaafd aan te raken. Bovendien kun je altijd proberen om je eigen tijd te verbeteren, mocht je een competitief persoontje zijn.Ik was weliswaar even teleurgesteld toen Tappingo niet een leuke beeldpuzzelgame was met cijfertjes zoals Picross, maar aan de andere kant ontdekte ik al gauw dat het juist een originele eigen variant daarop is. Het puzzelelement in deze game is niet helemaal mijn ding, maar voor drie euro kun je hier echt geen buil aan vallen. Je kunt je helemaal gek puzzelen met meer dan honderd levels. Maar, let wel, wij zijn niet verantwoordelijk voor gameverslavingen, hé?
Genoeg over Tappingo, hoogste tijd om je te vertellen wat je deze week nieuw in de eShop kunt vinden.Pokémon Link: Battle! bijvoorbeeld, waarin je lekker kunt puzzelen met kleine monsters. Uiteraard zit er ook verzamelen bij, want het blijft Pokémon. Je koopt hem voor €7,99. Andere opties zijn de platformer Cubit the Hardcore Platformer Robot (€2,99) en de tactische titel Cube Tactics (€4,99). Het meest interessant is echter Yoshi’s New Island (€39,99), een game waarvan je heel binnenkort een review kunt lezen hier op Female-Gamers.nl. Je kunt sowieso beter eerst de review afwachten, je moet namelijk wel: Yoshi’s New Island verschijnt de veertiende in de eShop.De rest van het eShop-nieuws bevat alleen maar aanbiedingen, dus die zet ik even handig voor je op een rijtje:Luigi’s Mansion 2 (€35,99 tot 18 maart, daarna weer €44,99)Super Mario Bros. 2 (€2,49 tot 13 maart, daarna weer €4,99)Star Wars Pinball (€3,49 tot 20 maart, daarna weer €6,90)Marvel Pinball 3D (€3,49 tot 20 maart, daarna weer €6,99)Zen Pinball 3D (€2,49 tot 20 maart, daarna weer €4,99)Wakedas (€1,99 tot 27 maart, daarna weer €2,99)Witch & Hero (€1,99 tot 27 maart, daarna weer €4,00)World Conqueror 3D (€3,99 tot 27 maart, daarna weer €4,99)Mijn aanbeveling van deze week is Luigi’s Mansion 2, geniet van het jaar van Luigi nu het nog kan. Tot volgende week!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.