Waarom zou je al je Lego poppetjes door je huis laten slingeren, als je ze ook kunt ophangen aan de muur? Zo lijst je jouw poppetjes in.
Je hoeft je nergens voor te schamen als je op volwassen leeftijd nog Lego spaart. Waarschijnlijk speel je er niet meer mee en plaats je het op de kast of in een vitrine. Dit staat natuurlijk fantastisch, maar telkens dat stoffen van al die losse poppetjes. Om gek van te worden.Bij mij stonden al mijn gespaarde Lego mini figuren op mijn schouw. Dit was een prima plek, maar met schoonmaken moest ik telkens elk poppetje oppakken en weer terug leggen. Het maakte mijn huis zelfs een beetje rommelig. Waarom zou ik mijn poppetjes niet mooi aan de muur hangen met een fancy lijstje er omheen? Dit is hoe je jouw Lego poppetjes kunt inlijsten.Wat heb je nodig:- Een wissellijst- Papier- Liniaal- Lego steentjes- Lijm

We beginnen met het tekenen van een raster. Ik koos ervoor om drie rijen van vijf poppetjes te maken. Eerst heb ik uit gemeten op welke hoogte ik de rijen wou hebben. Denk er aan dat je de rijen altijd iets naar onder plaatst. De poppetjes komen natuurlijk nog op de steentjes en je wilt niet dat ze boven je lijst uitkomen.

Via http://www.lossestenen.nl kocht ik standaard 2×3 steentjes. Op deze website hebben ze elke kleur en je betaalt er bijna niets voor. Je kunt kiezen uit nieuwe stenen of gebruikte (tweedehands) stenen. Zelf koos ik voor gebruikte stenen, want die paar krasjes vallen toch niet op als de lijst aan de muur hangt.

Ik heb een tijdje getwijfeld of ik de steentjes op een houten plaat wou lijmen of op het glas. Het grootste verschil zit hem in de weerspiegeling. Als je ze op een plaat lijmt, moet je zorgen dat deze precies in de lijst past. Ook zul je de plaat waarschijnlijk nog moeten schilderen. Ik koos ervoor ze op de glazenplaat te lijmen. Zelf vond ik de weerspiegeling van het glas wel iets van klasse hebben. Doordat ik ze op doorzichtig glas heb geplakt, kan ik ook altijd de achtergrond nog veranderen.

Plaats het raster in de lijst, achter het glas. Zorg ervoor dat hij goed recht ligt. Nu kun je gemakkelijk de hulplijnen gebruiken om je steentjes op te plakken.

De lijm is misschien wel het belangrijkste in dit proces. Je moet opzoek gaan naar lijm die stevig genoeg is om twee gladde oppervlaktes aan elkaar te lijmen. Het liefst moet de lijm ook nog doorzichtig zijn. Je zult het bijna niet kunnen voorkomen dat er kleine beetjes lijm langs het blokje vandaan komt. Ik koos voor Pattex 100%. Dit is een van mijn favoriete merken lijm, omdat deze echt bijna alles aan elkaar hecht.

Beide oppervlaktes moeten vet vrij zijn. Maak deze dus schoon met een doekje, ik gebruikte er een klein beetje St. Marc bij. Tevens stond in de gebruiksaanwijzing van mijn lijm dat het oppervlakte nog een beetje vochtig mocht zijn.

Plaats een liniaal op de lijst en leg de blokjes er tegen aan, zoals je ze zou willen plakken. Zo zorg je ervoor dat als je ze dadelijk tegen de liniaal aan drukt, ze allemaal netjes op een rij staan.

Ook de blokjes maak je één voor één schoon. Dit moet je ook echt doen wanneer het tweedehands blokjes zijn. Sommige van mijn gekochte blokjes waren erg stoffig en dan hecht de lijm minder goed.

Nu ga je de lijm op de blokjes doen. Bij sommige lijm soorten moet je beide oppervlaktes voorzien van lijm. In mijn gevallen kon ik de lijm alleen op het blokje doen. Zorg dat je niet teveel lijm gebruikt. Hou voor eventuele klodders lijm een doekje of wattenstaafjes bij de hand.

Plaats het blokje met de nopjes naar boven en duw hem licht tegen de liniaal en tegen het glas. Je kunt ze nog eventueel iets corrigeren, zodra ze op het glas staan.

Maak nu de rij compleet.

Voor de tweede en derde rij herhaal je dit proces. Verplaats je liniaal en leg eerst weer de blokjes er tegen aan zonder er lijm op te doen. Nu kun je ze weer één voor één vastplakken.

Zodra alle steentjes op zijn plaats staan is het een kwestie van geduld. Zet de lijst nog niet rechtop want de steentjes kunnen nog verzakken door de zwaartekracht. Laat hem rustig een avondje opdrogen. Is hij helemaal droog, dan kun je ermee gaan spelen en jouw Lego poppetjes rangschikken.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.