Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Nearwood Collector’s Edition.
Jane Lockwood heeft last van hele vreemde dromen. Dromen waar haar ouders met haar spelen terwijl zij nog een kind is, maar de locatie lijkt niet te kloppen. Het lijkt een fantasiewereld in plaats van de tuin van haar ouderlijk huis waar de droom zich afspeelt. Haar moeder is overleden toen Jane jong was, en later verdween haar vader. Door een vreemde brief van haar tante is Jane onderweg naar haar ouderlijk huis, om te kijken wat er aan de hand is. Haar tante had haar willen beschermen, maar voor wat? Eenmaal in het huis van haar ouders lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Overal lag speelgoed van Jane uit haar jeugd en het lijkt alsof er al een aantal jaren niemand meer heeft geleefd. Maar in datzelfde huis ontdekt Jane iets over haar ouders wat haar leven zal veranderen. Deze ontdekking zal al haar herinneringen van haar jeugd veranderen, en de rare dromen verduidelijken.

In het huis van Jane’s ouders wordt Jane aangesproken door een vreemd wezen. Dit wezen verteld haar over Nearwood. Een bijzonder land waar zij vroeger met haar ouders vaak kwam. Met behulp van een speciaal medaillon gaat hij met Jane door een spiegel en ze belanden in Nearwood. Meteen verschijnt er een duistere schaduw die ze waarschuwt en zegt dat ze weg moeten gaan. Het wezen legt uit dat Nearwood een land vol vrede en plezier was, totdat Jane’s moeder overleed. De vader van Jane was zo verdrietig dat hij een speciale klok probeerde te activeren die de tijd terug zou kunnen draaien. Maar wat Jane’s vader niet wist is dat in deze klok duistere wezens gevangen werden gehouden. Het activeren ging verkeerd en de duistere wezens werden bevrijd en bevroren iedereen die in de buurt waren. Het duister is nu vrij en Jane is de sleutel tot de redding van Nearwood, haar vader en misschien zelfs haar moeder.

Begeef je in de magische wereld Nearwood, zoek naar voorwerpen om je dichter bij de tijdklok te brengen en probeer het duister te verslaan. Los minigames en puzzels op en zoek naar de bijzondere wezens Snoop-Sees die zich door de hele wereld bevinden. Als je genoeg Snoop-Sees vindt kan je gedeeltes van hun verhaal ontgrendelen en lezen hoe de Snoop-Sees leven in Nearwood. Geniet van prachtige extra’s in deze Collector’s Edition zitten zoals artwork, achtergronden, soundtracks en nog veel meer! Beleef de spannende ontknoping samen met Jane en speel het bonushoofdstuk voor een extra magische ervaring. Ben jij vindingrijk genoeg om het duister terug te drijven en je ouders te vinden? Kan jij niet alleen je ouders, maar ook heel Nearwood redden?

Conclusie:Nearwood Collector’s Edition is een prachtig zoek en vind spel waar jij je als Jane begeeft in een prachtige magische wereld. Nearwood heeft je hulp nodig nadat jouw rouwende vader de tijdklok probeerde te activeren en hiermee de duisternis vrij liet. Nu vraagt heel Nearwood om jouw hulp en ga je op zoek naar de waarheid achter rare herinneringen en vreemde dromen. Het zoeken van voorwerpen wisselt zich af met minigames en puzzels. Gebruik de voorwerpen tijdens je avontuur en probeer je vader te vinden in deze vreemde wereld. De Collector’s Edition bevat vele extra’s en een prachtig bonushoofdstuk. Durf jij Nearwood te betreden?Nearwood Collector’s Edition is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.