Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het 3-op-een-rij spel Azkend 2.Je bent op reis naar New York met een groot schip. De zee wordt steeds woester en de storm die naderde is nu onvermijdelijk. De kapitein kan er niet meer omheen en zal dwars door de storm moeten varen. In de verte zie je iets in het water, maar je kunt het met het blote oog niet goed zien. Om je verrekijker te repareren zal je levels moeten spelen en de onderdelen verdienen. Een onderdeel van je verrekijker verdien je, wanneer je vele combinaties maakt van voorwerpen op het bord. Een combinatie maak je door je muis over meerdere dezelfde stenen te slepen. Het is de bedoeling dat je combinatie zo lang mogelijk wordt. Sommige tegels zijn wazig en hebben geen voorwerp opgedrukt gekregen. Door combinaties te maken naast deze wazige tegels, maak je ze zichtbaar. Wanneer je alle wazige tegels zichtbaar hebt gemaakt, verschijnt het onderdeel voor de verrekijker. Door combinaties onder het onderdeel te maken zal het zakken op het bord. Als het onderdeel de onderkant van het bord raakt heb je het level voltooid.

Met behulp van alle onderdelen van de verrekijker kan je naar het object in het water kijken. Het is alleen geen object, maar een draaikolk! De kapitein kan het schip niet op tijd bijsturen. Het schip beland in de draaikolk en je verliest je bewustzijn. Eenmaal wakker besef je dat je het overleefd hebt, maar waar ben je? Door de vele levels van Azkend 2 te spelen zal je onderdelen van voorwerpen vrijspelen. De voorwerpen die je hiermee maakt zal je nodig zijn om door het verhaal heen te spelen. Voorwerpen die je al voltooid hebt kan je soms gebruiken in een level. Zo zijn combinaties met verrekijkers handig om ‘losse’ stenen van het bord te verwijderen. Deze ‘losse’ stenen zijn geen onderdeel van een lange keten op het bord. Door combinaties van 5 stenen of langer te maken zullen bliksemschichten verschijnen die meerdere stenen verwijderen of stenen opladen. Opgeladen stenen ontploffen wanneer je er een combinatie mee maakt.

Als je van veel uitdaging houdt is er voor ieder level een mogelijkheid uitdagingen te bekijken. Hier kan je bijvoorbeeld zien dat er een uitdaging open staat om een combinatie van tien stenen te maken. De uitdagingen worden steeds moeilijker. Zijn de uitdagingen niet genoeg? Dan kan je in het hoofdmenu kiezen voor een andere spelmodus. Je kunt bijvoorbeeld op tijd spelen en zo veel mogelijk punten proberen te behalen. Er is ook een meer ontspannen modus. Tussen de levels van de verhaallijn door zijn er regelmatig minigames. In deze minigames zal je op zoek moeten gaan naar een stukje van de omgeving. Een voorbeeld van het stukje wat je moet zoeken is boven in beeld. Vervolgens moet je dat stukje in de hele omgeving vinden. Door de tien stukjes te vinden kan je verder met het verhaal. Ben jij toe aan een echte uitdaging of ben jij benieuwd waar je terecht bent gekomen na de draaikolk? Ontdek het in Azkend 2!

Conclusie:Azkend 2 is een 3-op-een-rij spel waarbij je lange ketens van dezelfde stenen moet maken. Op deze manier zal je voorwerpen vrij spelen die je verder helpen in het verhaal. Daag jezelf extra uit door uitdagingen te voltooien tijdens de levels of kies voor de tijdsmodus voor extra spanning. Gebruik voorwerpen in de levels, help jezelf door het spannende avontuur en geniet van de minigames. Azkend 2 is veelzijdig en leuk voor jong en oud en zo uitdagend als je het zelf maakt!Azkend 2 is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer 3-op-een-rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.