Diana duikt in de archieven en vertelt je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1996.
Resident Evil
Gespeeld op: PlayStation 1Release jaar: 1996Uitgever: CapcomDeveloper: CapcomHet S.T.A.R.S. Alfa team gaat op zoek naar het vermiste Bravo team. Het Alfa Team komt terecht in een veld, waar ze een gruwelijke vondst doen en vervolgens aangevallen worden door agressieve honden. In een poging hun leven te redden, vluchten ze een groot landhuis in. De overgebleven leden denken daar veilig te zijn, maar het landhuis is slechts het begin van hun ellende. Je kunt spelen met Chris Redfield of Jill Valentine. De grote lijnen van het verhaal blijven hetzelfde, maar de gebeurtenissen in die verhaallijn verschillen wel.


Deze game heb ik nog in huis en ik heb ook de Director’s Cut op de GameCube. In dit deel is het huis net weer iets anders, dus dat is wel een leuke afwisseling, mocht je het origineel uit je hoofd kennen. Ik vond deze game toen al gaaf en ik speel ‘m eerlijk gezegd nog regelmatig. Ik ben een aantal keer goed geschrokken. Bijvoorbeeld vrij in het begin van de game. Dan loop je door een gang en springen er een aantal van die wilde honden naar binnen. Je voelt het aankomen en toch schrik je, memorabel.

Wat ik jammer vond was dat je op een gegeven moment het hele landhuis van zombies hebt verlost. Dan moet je een tuinhuis en ondergronds lab in. Als je vanuit daar weer terugkeert het landhuis in, is het huis bedolven onder Hunters (grote gemuteerde amfibieƫn). Goed, anders was het misschien een beetje saai geweest, maar ik was zo trots dat ik alle zombies met pijn en moeite had afgemaakt. Ik denk dat dit spel alleen maar leuk is (anno 2014), als je fan bent van de serie. Anders doen de pixels pijn aan je ogen en word je verdrietig van de besturing. Het wel de moeite waard om te zien hoe het eerste deel van Resident Evil eruit zag en hoe deze serie zich heeft ontwikkeld in de loop der jaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.