Hij werd heel recentelijk aangekondigd, namelijk op de avond dat hij online verscheen. De nieuwe Steel Diver-game heet Sub Wars en is gratis te downloaden in de eShop. Dat en meer in deze eShoppers.Duikboten, ik zou nou niet willen zeggen dat ik daar enorme fan van ben. Toch werd ik er heel blij van om deze game te spelen, en niet alleen vanwege het ontbrekende prijskaartje. Het is heel erg tof dat we al meteen de singleplayer en de multiplayer kunnen uitproberen, zeker omdat de Nintendo 3DS toch vooral veel voor singleplayer spelletjes wordt gebruikt. De singleplayer vond ik niet zo interessant. Het was een soort tutorial waarin je twee opdrachten kon doen, waarvan er eentje bestond uit het op tijd door cirkeltjes heen varen. Handig om zo even uit te testen hoe dat werkt met duiken onder water en torpedo’s afvuren, maar ik was daar vrij snel klaar mee.

Maar, toen besloot ik eens te kijken of de multiplayer werkte. In eerste instantie wat sceptisch, want het is me al vaak gebeurd dat er niemand was, of dat er iets mis was met de verbinding. In het geval van Steel Diver ben ik erg verbaasd en verrast. Het was heel makkelijk om over de hele wereld mensen bij elkaar te zoeken voor een multiplayerpotje en er wordt meteen duidelijk aangegeven hoeveel tijd er nog is voor aanvang van de match. Het grappige is dat je ondertussen in morse naar elkaar kunt chatten. Je ziet in je onderste scherm het morse-alfabet en als je op Y drukt (lang of kort) dan kun je letters maken. Het is eerst even klooien maar als je het eenmaal doorhebt dan is het erg grappig. Sowieso ben ik een sucker voor van die grappige details dus Nintendo heeft wat mij betreft een schot in de roos als het gaat om wachttijd-verleuking.Nog blijer werd ik toen het spelletje eenmaal begon. Je ligt daar met je onderzeeboot in dat water, angstig om je heen zoekend naar andere personen. Gelukkig heb je een radar in je onderste scherm, zodat je kunt zien of de vijand in de buurt ligt. Je boot gaat namelijk niet supersnel; het is een superlomp sloom ding, dus je moet actie ondernemen zodra je door hebt dat er iemand aankomt. Immers heeft die persoon ook een radar en jou waarschijnlijk allang gezien. Zodra die vijandelijke boot in zicht is, kun je torpedo’s afvuren. De ander doet dat ook en het is eigenlijk best cool om die waterkogels langs je te zien scheren. Wel is het heel erg moeilijk om iemand fiks te raken, waardoor je zo weer een potje opstart, en weer een, en weer een.
Ik heb me goed vermaakt met Steel Diver Sub Wars, maar het is morgen alweer tijd voor een nieuwe eShop-release en dat zijn er deze week zelfs meerdere. Kung Fu Rabbit bijvoorbeeld, een heel grappig Wii U-spelletje, komt nu naar Nintendo 3DS. Je kunt hem downloaden voor €4,99. Heb jij liever die titel waar Iwata over sprak in Nintendo Direct? Dan kun je voor €8,99 die allerlaatste game in de GUILD01-serie van Level-5 downloaden: Weapon Shop de Omasse. Tot slot nog twee nieuwe games in de eShop, namelijk Retro City Rampage (€8,99) en de oldschool NES-beat-em-up Renegade (€4,99).Ook deze week weer een demo die gratis speelbaar is en van BigBen komt. Speciaal voor de paardengekken, want deze week kunnen we Bella Sara 2 uitproberen. Ben je koopziek en wil je per se met euro’s smijten maar toch koopjes hebben? Trek het je niet aan, want zo is de schrijfster van dit artikel ook. Gelukkig heeft Nintendo ook wat fijne nieuwe aanbiedingen voor ons in petto vanaf donderdag:Professor Layton and the Miracle Mask (€29,99 tot 27 februari, dan €44,99)Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies (€17,49 tot 27 februari, dan €24,99)Heavy Fire: Black Arms 3D (€2,99 tot 6 maart, dan €4,99)Heavy Fire: Special Operations 3D (€2,99 tot 6 maart, dan 4,99)Robot Rescue 3D (€0,99 tot 6 maart, dan €2,99)Crazy Chicken: Director’s Cut 3D (€0,99 tot 6 maart, dan €1,99)Bird Mania Christmas 3D (€0,99 tot 6 maart, dan €1,99)

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.