Poeh, Nintendo mag wel wat meer aandacht schenken aan 3DS, want de downloads van deze week zijn niet heel echt om vrolijk van te worden. Maar, hoe was Brilliant Hamsters dat vorige week nieuw verscheen?

Voor iemand die alleen al op basis van Nintendogs een DS-apparaat aanschafte, zou je denken dat Brilliant Hamsters wel indruk maakt. Helaas. Komt het omdat het domme hamsters zijn in plaats van iets intelligentere puppies? Dat niet alleen, er kan veel minder in de hamster-sim en er is ook nog eens een enorm kwaliteitsverschil op te merken.

Natuurlijk heeft zo’n game wel een bepaalde aantrekkingskracht. Het is zuurstokkerig qua kleurgebruik en die hamsters zien er natuurlijk aandoenlijk uit met hun kraaloogjes en minipootjes. Op zich is de verpakking dus leuk, maar je hebt daar weinig aan als de mogelijkheden verder zo klein in aantal zijn. En hoe leuk is het om vijftien keer dezelfde hamster op dezelfde wijze te verzorgen? Steeds wassen (ik dacht dat ze dat zelf konden), borstelen, knuffelen en noem maar op, het voelt als werk!Toegegeven, in het echte leven een hamsterkooi schoonmaken is aanzienlijk minder tof dan in de game. Bovendien is het spelletje voorzien van grappige hamsterfeitjes, wat natuurlijk wel weer een goede educatieve waarde heeft voor kleine spelertjes die denken dat hamsters knuffels zijn in plaats van levende wezens.

Zoals veel van dit type games kun je altijd zeggen: maar je kleine zusje heeft er vast plezier van. Natuurlijk, als ze idolaat is van hamsters dan zal ze deze game ongetwijfeld op een bepaalde manier weten te waarderen. Jij daarentegen waarschijnlijk niet, want deze cutesy game kost je maar liefst €9,99. Veel te veel voor een nutteloze sim over een van de domste soort knaagdieren ooit. Het enige leuke is dat er Om nom nom in beeld komt te staan wanneer je hamster tevreden is met eten. Mocht je niet begrijpen waarom, zoek dan vooral op YouTube naar Om nom nom. Je zal je daarmee meer vermaken dan met deze game.Het is niet een hele leuke editie van eShoppers, sorry dames. Ook de releases van deze week zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Helemaal niets nieuws, behalve de gratis demo van Animal Hospital die waarschijnlijk volgende week besproken wordt in de nieuwe editie van eShoppers. Wel een boel koopjes, die je hieronder kunt lezen:

  • Urban Trial Freestyle (€3.49 tot 13 februari, daarna weer €6.99)
  • BIT.TRIP SAGA (€9.99 tot 6 maart, daarna weer €19.99)
  • Girls’ Fashion Shoot (€14.99 tot 6 maart, daarna weer €29.99)
  • Zero Escape: Virtue’s Last Reward (€12.49 tot 6 maart, daarna weer €24.99)
  • Shifting World (€9.99 tot 6 maart, daarna weer €19.99)
  • Super Black Bass 3D (€9.99 tot 6 maart, daarna weer €19.99)
  • Hakuoki: Memories of the Shinsengumi (€16.99 tot 6 maart, daarna weer €29.99)
  • Jewel Master Cradle of Rome 2 (€9.99 tot 6 maart, daarna weer €19.99)
  • Jewel Master Cradle of Egypt 2 3D (€9.99 tot 6 maart, daarna weer €19.99)
  • Beyblade Evolution (€14.99 tot 6 maart, daarna weer €29.99)

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.