Een gratis demo, dat is wat we vandaag gaan bespreken. Is die Animal Hospital zijn geld wel waard, of laat deze demo juist zien dat je hem links moet laten liggen? Ook komen natuurlijk de nieuwe downloads voor de eShop aan bod.Dieren die in het ziekenhuis komen, daar moet je bij mij eigenlijk niet mee aankomen. Ik heb huilend bij de dierenarts staan kijken hoe een van mijn katten als een halve wilde rennend en springen door de kliniek stuiterde. Ze moest compleet met handschoenen worden gegrepen en ze heeft de assistente nog een aardige jaap in haar arm gegeven ook. Inmiddels ligt dat poesje poeslief naast me te slapen en komt ze op schoot liggen als je haar roep, dus het is goed gekomen. Toch blijft het akelig om met dieren naar de dokter te gaan.Is het dan wel leuk om daar in een game mee bezig te zijn? Nou, het fijne aan Animal Hospital is dat je de persoon bent die de beestjes erbovenop helpt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je giraffen moet vermoorden of zelf als baasje staat te janken omdat het mogelijk mis kan gaan. Het is allemaal aan jou, jij bent de assistent en jij moet zorgen dat de dieren allemaal de juiste aandacht krijgen.Deze gratis demo mag je vijf keer spelen. Ik vond het opstarten van de demo vrij hilarisch. Het is heel leuk dat er is gekozen om de assistent een man te maken in plaats van de voor de hand liggende casual vrouw. Maar, dat hij zich vervolgens voorstelt als Player is dan wel weer wat minder aantrekkelijk. Ik heb er erg om gelachen, ik vraag me af of het in de uiteindelijke game wel mogelijk is je eigen naam in te voeren.

Het begin is teleurstellend. Niet dat het spelletje er niet leuk uit ziet hoor, daar zorgt Big Ben meestal wel voor. Het is meer dat er heel veel in gepraat wordt en de gesprekken zijn niet heel erg leuk. Zo waren zowel je baas als de dierenarts vergeten dat je zou beginnen vandaag, waardoor het meteen al heel onpersoonlijk is. Alsof het hele Player-gebeuren al niet onpersoonlijk genoeg was. Verder is het heel erg sim-achtig, waarmee ik wil zeggen dat je kleine mini-games-achtige dingen doet om de dieren blij te maken. Zo moet je bij een hamster de hartslag meten door deze te zoeken op zijn lijfje alsof het een soort radarbeeld is. Ook zijn het geen exotische dieren maar vooral huisdieren. Nu is dat ook ergens wel logisch, maar op de een of andere manier doet de naam van de game denken aan iets dat ook met tijgers en leeuwen te maken heeft. Niet dus. Op zich niet erg, voor een simgame is Animal Hospital best leuk, alleen het probleem is dat je erg veel moet lezen. Aangezien de doelgroep niemand anders kan zijn dan kinderen onder de 8 jaar, zie ik niet echt voor me hoe die weten wat ze moeten doen. Er komt immers veel tekst in beeld en jonge kinderen kunnen niet echt lezen. Laat staan als het Engelstalig is. In die zin is de demo dan ook een slechte keuze geweest, want hierdoor zie je al dat dit geen handige game is voor je kleine meisje of jochie. Immers wil je als moeder of vader toch juist dat je kind even stil is en je met rust laat als het op de handheld gamet. Reken maar dat je veel vragen krijgt en moet voorlezen bij deze game. Erg jammer.
Geen Player overboord! Wij vertellen je ook deze week weer de downloads die je aanstaande donderdag in de eShop kunt verwachten op je Nintendo 3DS. Een paar AAA-titels, dus dat is aanzienlijk interessanter dan vorige week. Laten we beginnen met de gratis demo van deze week, dat is namelijk Game Festival 1 van –wederom- Big Ben Interactive. Sweet Memories Blackjack kost €2,99 in plaats van €3,99 als je hem voor 20 februari aanschaft en datzelfde geldt voor Brunch Panic. Darts Up 3D is de laatste aanbieding, die kost tot 12 maart slechts €0,99 in plaats van €2,99. Natuurlijk ben je vooral nieuwsgierig naar die grotere en de nieuwe titels, we hebben er vier in de aanbieding, waarvan er eentje vanaf vrijdag ter download is. Dat is namelijk The LEGO Movie Videogame (€39,99) die momenteel druk wordt gerecenseerd door onze Heather (tenminste, niet de 3DS-variant maar die op de Xbox 360). Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks heeft eindelijk zijn weg naar 3DS gevonden. Je download deze titel van Level-5 voor €34,99. De ietwat vreemde titel Adventure Time: Hey Ice King! Why’d You Steal Our Garbage?!! is verkrijgbaar voor €39,99 en tot slot nog een Big Ben Interactive-game, namelijk Spot the Differences! Voor €9,99.Ik ga nog even kijken wat ik deze week uitzoek, je leest het volgende week in een nieuwe eShoppers!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.