Meestal koop je een game omdat je er positieve recensies over hebt gelezen. Ik vind meestal bijna alle games wel iets hebben, maar als ik het niet weet let ik op wat mede-gameschrijvers erover te melden hebben op onder andere Twitter. Tot deze week.
Het is me al vaak in een Jambers-accent vertelt: “Overdag is ze secretaresse, maar ’s nachts, als de gordijnen dicht gaan en de televisie aan, ontpopt Laura Kempenaar zich als ware videogame vixen.” Hoe overdreven het ook klinkt, het klopt wel zo ongeveer. Ik ben werkzaam als personal assistant en zodra ik thuiskom, kruip ik achter twee schermen. Die van mijn televisie en die van mijn laptop om precies te zijn, puur om games/films/televisieseries te kijken, spelen en te bespreken. Een heerlijk leventje waar ik blij mee ben, hoewel ik natuurlijk liever me liever ook overdag suftik over die onderwerpen. Een van de voordeeltjes aan mijn baan is dat hij zich nabij Schiphol bevindt, wat betekent dat ik daar regelmatig rondwandel met mijn handtas (en de laatste tijd ook een boodschappentas vol Sonja Bakker-proof producten). In die handtas schijnt meestal een groen lichtje, want mijn 3DS zit er altijd in en vaak heb ik op Schiphol (of in de trein ernaartoe/ervandaan) beet. Dan is er weer iemand in mijn buurt geweest die ook een 3DS bij zich draagt en kan ik hem binnenhalen in StreetPass. StreetPass is natuurlijk leuk voor de puzzelstukjes en voor de mini-games, maar het is me al een tijdje opgevallen dat ik het ook voor iets anders gebruik. Het begon met Animal Crossing: New Leaf. Ik las op Twitter wel dat mensen heel enthousiast waren en aangezien ik heb hem gereviewed had ik hem ook en inderdaad is het een hele toffe game. Toch zag ik pas echt hoe populair de game was, toen ik zag hoeveel mensen die game als ‘laatst gespeelde software’ in hun StreetPass hadden staan.Deze week was het zover; deze week heb ik puur op basis van mensen op StreetPass Pokémon X gekocht. Bijna iedereen die ik tegen kom speelt het en een game die zo populair is (en schijnbaar dan ook goed als mensen het blijven spelen), die wil ik ook proberen. Nu weet ik natuurlijk wel dat de Pokémonfranchise sowieso al heel beroemd en bemind is en ik heb er ook eerdere games uit gespeeld, maar in eerste instantie was ik niet heel erg geneigd de X of Y-games aan te schaffen. Tijd voor mij om te stoppen met tikken, want Pokémon X is zojuist op de mat gevallen en dat betekent maar een ding: mijn avontuur X gaat beginnen.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.