Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het puzzel spel Jigsaw World.Ben je gek op puzzelen maar heb je de ruimte niet om een hele puzzel uit te stallen op jouw tafel? Dan is dit spel ideaal voor jou! Bij Jigsaw World kan je ongestoord puzzelen zonder het naderhand op te hoeven ruimen of stukjes kwijt te raken. Waan je in een rustgevend spel waarbij je geen last hebt van verhaallijnen, maar gewoon legpuzzels kan maken.

Jigsaw World biedt 60 bijzondere puzzels aan in verschillende thema’s. Ieder thema bevat meerdere puzzels die gespeeld kunnen worden. Er is onder andere te kiezen tussen bloemenpracht, natuurschoon en heerlijke toetjes. Voor iedere puzzelaar is er wat wils. Maak je geen zorgen dat de puzzels te moeilijk of te gemakkelijk zullen zijn. Er is een handige instelling waarbij je de moeilijkheid naar je eigen hand kan zetten. Jigsaw World is daarom ideaal voor alle leeftijden. Voor jonge kinderen kan het aantal stukjes terug gebracht worden naar 12 stukjes, voor de oudere ervaren spelers onder ons kan het aantal opgeschroefd worden naar 588. Er is bovendien een instelling waarbij je ‘chaos’ kan toevoegen aan de stukjes. Dit houdt in dat de randen niet allemaal gelijk zullen zijn maar de stukjes asymmetrischer worden. Wanneer je je gewenste moeilijkheidsgraad hebt aangepast kan je beginnen met puzzelen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een puzzel te kiezen die je mooi lijkt.

Eenmaal begonnen zijn er een aantal handige functies die het puzzelen op een scherm makkelijker en overzichtelijker maken. Links boven in beeld is een icoontje te zien die een ‘rugzakje’ opent waar je stukjes in kan slepen. Op deze manier kan je het speelbord wat leger maken. Onder in beeld zijn ook een aantal functies te gebruiken zoals het vergrootglas om stukjes van dichterbij te bekijken en het oog om de foto wazig op de achtergrond te laten zien. De twee handigste functies zijn randen en sorteren. Met de functie randen kan je alle stukjes verbergen die geen rand hebben. Op deze manier kan je beginnen met de randen in elkaar puzzelen. Met sorteren worden de stukjes in vier gelijke delen gesorteerd. Ieder deel staat voor een eigen hoek van de puzzel. Op deze manier kan je de puzzel hoek voor hoek oplossen. Jigsaw World is een ontspannen spel waarbij je uren puzzelplezier zal beleven. Geen stukjes opruimen en geen stukjes kwijtraken, wat wil je nog meer?

Conclusie:Jigsaw World is een puzzelspel waarbij je digitale legpuzzels kan oplossen. Door de speciale instellingen kan je de moeilijkheidsgraad voor iedere leeftijd aanpassen. De instelling ‘chaos’ zorgt zelfs voor een extra mogelijkheid om de puzzel wat gemakkelijker of juist moeilijker te maken. Met de 6 categorieën en de 60 puzzels die Jigsaw World bied is er zat te puzzelen. Ben je het eventjes zat? De volgende keer kan je gewoon weer verder met je puzzels, zonder op te ruimen!Jigsaw World is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer puzzel spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.