Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het avontuur spel Glowfish.Je had een heerlijk leven onder water als Glowfish. Je had je geliefde Coralline en vele vrienden, maar Dr. Urchin, een grote rode zee-egel was jaloers. Hij ontvoerde Coralline en je vrienden zijn ook ontvoerd door Dr. Urchin’s kwaadaardige handlangers. Het is aan jou om als klein gloeiend wezentje je vrienden en je geliefde te redden.

Glowfish is een prachtig avonturenspel waarbij je als een lichtgevend zwemmend wezentje je vrienden en je geliefde moet redden. Zwem door een magische wereld vol lichtgevende wezens, planten en stenen. Tijdens je avontuur zal je kwaadaardige vijanden tegenkomen. Wanneer ze groter zijn dan jou zal je ze eerst moeten verzwakken door er met je vrienden omheen te cirkelen. Wanneer de vijand klein genoeg is kan je tegen hem aan zwemmen. Bij iedere verslagen vijand zullen één of meerdere van je vrienden bevrijd worden. Ook zij zullen je volgen tijdens je avontuur. Raak je vrienden niet kwijt want het is jouw verantwoordelijkheid om ze allemaal veilig naar hun huisje te leiden. Elk huisje van de vrienden is een checkpoint voor jou.

Naast de vele vijanden is de zeebodem zelf ook een groot gevaar. Stenen die bewegen en je kunnen pletten en bewegende stukken koraal met scherpe punten. Als dat alles nog niet genoeg is zijn er ook roofdieren die veel groter zijn dan jou. Deze houden zich schuil op de bodem en wachten op het juiste moment. Vertrouw daarom niet zomaar ieder gloeiend puntje wat je langs ziet komen, want deze roofdieren hebben zo hun trucjes om aan hun maaltijd te komen. Gelukkig zijn er ook vele wezens die jou wel willen helpen. Zo kan je gloeimaatjes verzamelen die jou helpen in je avontuur. Deze gloeimaatjes zijn voor ieder level te kiezen en te upgraden met de munten die je tijdens je reis verzameld. Ieder gloeimaatje heeft een eigen manier van helpen. Ben jij er klaar voor om Glowfish te helpen en hem veilig naar zijn Coralline te leiden? Verzamel jij onderweg genoeg vrienden om je te helpen bij het grote gevecht met Dr. Urchin om Coralline te bevrijden?

Conclusie:Glowfish is een prachtig avontuur spel waarbij je als Glowfish probeert je vrienden en je geliefde te redden. Begeef je in een adembenemend lichtgevende onderwater wereld waar niets is als het lijkt. Bevrijd je vrienden door vijanden te verslaan, breng ze thuis en krijg hulp van gloeimaatjes om verder te komen in je zoektocht naar Coralline. Blijf jij uit de handen van roofdieren, vijanden en de kwaadaardige Dr. Urchin? Glowfish is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer avontuur spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

DarkPendula

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.