Na hun succesvolle Zelda Marathon NL en Twilight Realm Marathon, komen de teams met hun nieuwste project: Retro Marathon NL. Ditmaal gaan de donaties naar Alzheimer Nederland.


Retro Marathon NL begint op woensdag 22 januari. Naast sponsoren Savision en Orban Europe is bekendgemaakt dat Wargaming.net de hoofdsponsor van het evenement zal zijn. Ron Spanjer, hoofd PR van Retro Marathon NL:

‘’Wij van Retro Marathon NL geloven dat gamen niet alleen goed kan zijn voor plezier maar dat middels het medium ook wat terug gedaan kan worden naar de maatschappij. Dat een grote internationale partij ons, net als tijdens Zelda Marathon NL 2, in deze visie steunt vind ik niet alleen erg mooi maar vooral een enorme eer.’’

BetalingsmogelijkhedenOp verzoek vanuit diverse kanten uit onze community is het tijdens Retro Marathon NL mogelijk om zowel via iDeal als Credit Card te kunnen doneren. Hiermee wordt het voor de allereerste keer mogelijk om ook donaties vanuit het buitenland te ontvangen!Wat is Retro Marathon NL?Retro Marathon NL is een unieke inzamelingsactie. Middels een aantal camera’s zal een groep enthousiaste gamers live te zien zijn, terwijl zij klassieke retro games spelen. Via eengroot aantal kanalen zal de Retro Marathon te volgen zijn, met als hub de livestream via de eigen website. Tijdens de marathon wordt middels leuke acties, prijzen en uitdagingen geld ingezameld voor Alzheimer Nederland. Alle donateurs worden accuraat geregistreerd en ook de hoogte van de donaties zal te zien zijn. Door de interactie tussen het team en de kijkers, worden laatstgenoemden betrokken in het evenement via chat, camera, social media, en unieke winacties.Wat is de link tussen Alzheimer Nederland en retro games?Retro games zijn de klassieke games waarmee de leden van ons team als gamers zijn opgegroeid. Hiermee brachten zij in hun jeugd vele uren door in de virtuele wereld, beleefden zij avonturen alleen en met vriendjes die kwamen kijken en meespeelden. Samen avonturen beleven en er samen jaren later nog net zoveel plezier aan beleven door ze opnieuw te spelen en herinneringen op te halen, de kracht van retro games. Alzheimer is een aandoening van de hersenen die het korte termijn geheugen aantast, maar de herinneringen uit het verre verleden houden langer stand. Zoals de games die wij speelden als kind en jong volwassene, de games die indruk op ons hebben gemaakt en dat nog steeds doen.Emile Stupin, oprichter van Zelda Marathon NL en mede-oprichter van Retro Marathon NL:

“Retro gaming is na al die jaren nog steeds populair en in die zin denken wij ook dat het voor de kijker een nostalgische ervaring zal gaan worden. Vanwege een persoonlijke ervaring met iemand met de ziekte van Alzheimer, heeft het team gekozen om deze actie te starten voor Alzheimer Nederland. Zij vinden het zaak dat dit thema meer aan de (jongere) man/vrouw komt. De meeste jonge mensen hebben er indirect mee te maken, maar Alzheimer komt steeds vaker voor op jongere leeftijd. Ook is er nog veel onderzoek nodig om de gevolgen van de ziekte van Alzheimer te kunnen inperken, momenteel is er nog te weinig over bekend. Om deze redenen wil het team dit hoger op deawareness agenda zetten in Nederland.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.