Mirjam en Diana duiken in de archieven en vertellen je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1995.
Game naam: PhantasmagoriaGespeeld op: PCRelease jaar: 1991 (19 december)Uitgever: SierraDeveloper: SierraAantal verkocht: onbekend, het was wel één van de best verkochte games van 1995.Jij speelt als schrijfster Adrienne Delaney en hebt samen met je grote liefde en fotograaf Donald Gordon een groot, oud huis gekocht. Al gauw wordt Adrienne gekweld door nachtmerries, vreemde geluiden en waarschuwingen uit een waarzegmachine. Dit huis behoorde ooit toe aan de magiër Zoltan “Carno” Carnovasch. Hij riep ooit een kwaadaardige demon op die hem in zijn bezit nam. Dit had op zijn zachtst gezegd vervelende gevolgen voor de dames die met Zoltan trouwden. Adrienne laat per toeval deze demon vrij en moet alles op alles zetten om te overleven.


Deze game is de reden waarom ik deze rubriek wilde doen en waarom ik fan ben geworden van gamen. Dit was de belofte dat het gamen veel goeie verhalen zou gaan brengen. Deze game heb ik nog als originele game, maar liefst zeven disks in een fluwelen hoesje. Hij is mij bijgebleven omdat het de eerste game was, waarin mensen speelden en geen getekende karakters. Daarnaast ben ik fan van horror en deze game wist de spanning goed op te bouwen, met als kers op de taart het einde. Ik speel deze game nog regelmatig en iedere keer is de eindscène weer spannend. Een ritueel uitvoeren met de hete adem van een demon in je nek. Houd je hoofd dan maar eens koel. Ik raad iedereen aan deze game alsnog te spelen. Het is voor huidige begrippen natuurlijk een behoorlijke pixelknaller, maar het was in 1995 echt het neusje van de zalm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.