Een rustig weekje. De meest interessante download leek ons Ninja Gaiden III: The Ancient Ship of Doom. Hoe bevalt die? En, wat kunnen we deze week nieuw downloaden op Nintendo 3DS?

1991, ik was vier. Hoewel ik toen wel al gamede (die liefde voor Mario komt niet alleen door zijn gezellige snor), was mijn gamewereldje nog maar klein. Op het gebied van Ninja Gaiden is deze altijd vrij klein gebleven. Een goede keuze dus om even terug te gaan naar die 90’er jaren (immers komt Tamagotchi ook weer terug) en te ervaren hoe Ninja Gaiden III: The Ancient Ship of Doom nu eigenlijk was. Die game is namelijk sinds vorige week donderdag voor €3,99 te downloaden in de eShop voor de Nintendo 3DS.Ik vond hem wel wat heftig. Ik bedoel niet het heftige verhaal, want dat is er op zich wel, maar daarover later meer. De graphics. Ik weet dat het een game uit het 8-bittijdperk is, maar het heeft zo’n drukke achtergrond af en toe dat ik niet meer weet waar ik nu moet kijken en mijn figuurtje kan vinden. De stenen komen soms nogal op je af, laat ik het zo maar stellen.Verder is het een prima game, zeker voor die tijd kan ik me zo voorstellen. Je speelt Ryu Hayabusa die onderzoek doet naar de moord op Irene Lew. Hayabusa komt veel meer dingen op het spoor dan hij in eerste instantie had kunnen bedenken. Hayabusa kan, ietwat Prince of Persia-achtig aan buizen hangen, wat wel een stoere move is. Sowieso hebben de games wel wat gemeen, want het zijn allebei side-scrolling platformers.Eerlijk gezegd heb ik me toch een beetje laten wegjagen van deze game door de overweldigende retrographics. Heel stom, want ik wist van te voren dat ik dat kon verwachten. Misschien ben jij net even ouder dan ik en kun je je nog herinneren dat je het origineel op je Nintendo Entertainment System speelde. Waarschijnlijk zul je veel plezier hebben aan het ophalen van al die herinneringen. Immers is deze eShop-uitgave geen dure en de game is ook prima. Deze week heb ik niet veel keuze wat betreft eShop-games voor de Nintendo 3DS. Er zijn maar twee nieuwtjes te melden en het ene is daadwerkelijk een nieuwe game, namelijk een hamster-sim genaamd Briljant Hamsters voor net geen tientje. Ik zei net al dat Tamagotchi terugkomt, maar misschien is dat wel helemaal niet nodig omdat Briljant Hamsters briljant blijkt te zijn. Volgende week lees je het in de eShoppers. Monster Hunter 3 is in de aanbieding, want tot 6 februari betaal je daarvoor 26,99 euro in plaats van 44,99 euro. Mooi koopje toch?

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.