Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Forbidden Secrets – Alien Town Collector’s Edition.Jij speelt als Clarissa, zij werkt voor de overheid en gaat op zoek naar antwoorden over een bijzonder maar vergeten dorp. Fort Nightingale was vroeger een normaal dorp, alleen begonnen er vreemde dingen te gebeuren toen de legerbasis niet meer werd gebruikt in het dorp. Het dorp had een onderzoeksinstituut waar wetenschappers iets onbekends aan het onderzoeken waren. Zou dit iets te maken hebben met het verval van het dorp? Het enige wat Clarissa weet is dat het dorp nu zo goed als vergeten is, sinds er een vreemde epidemie uitbrak. Mensen raakten versteend. Wanneer je aankomt bij het dorp lijkt het wel een spookstad, terwijl er nog steeds mensen wonen. Ga op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze epidemie, en wat het leger en de wetenschappers ermee te maken hebben.

Tijdens je zoektocht zal je gebruik moeten maken van vele voorwerpen om verder te komen in het dorp en in je avontuur. Meteen bij aankomst is de deur naar de vertrekhal op slot. Je eerste voorwerpen zal je hier nodig zijn. Met enig gepuzzel en goed gebruik van voorwerpen zal je vele obstakels kunnen overwinnen. Door de hele omgeving zijn kranten te vinden die een beetje licht schijnen op de vreemde gebeurtenissen. Vele baby’s zijn bij het klooster achtergelaten en deze kinderen kunnen iets te maken hebben met de ondergang van het dorpje. Al gauw vind je een boer die je meer verteld over wat hij meemaakt en wat er aan de hand is. De zogenaamde ‘poppen’ komen telkens langs om alles te stelen wat los en vast zit. Je zult bij ze uit de buurt moeten blijven of jij kunt ook geïnfecteerd raken. Wanneer je de boer hebt geholpen geeft hij je de sleutel van de poort. Achter deze poort ligt het centrum van Fort Nightingale. Je staat er nu alleen voor.

Naast het gebruiken van voorwerpen in de omgeving krijg je soms ook puzzels en minigames. Deze puzzels en minigames zijn een leuke afwisseling op het zoeken en openen vaak een nieuw gebied of kisten. Af en toe krijg je een zoekafbeelding waarbij je meerdere voorwerpen moet zoeken die op een lijst onder in beeld staan. Hiermee kan je voorwerpen krijgen als je alles vindt op de lijst. Afwisseling is hier ook aanwezig doordat je soms voorwerpen op de juiste plek in de afbeelding moet plaatsen. Soms kan je voorwerpen die je gevonden hebt meteen gebruiken om iets te openen en nieuwe voorwerpen te vinden. Tussen je zoektochten door krijg je af en toe prachtige grafische filmpjes te zien waarin de verhaallijn duidelijker wordt. Met de Collector’s Edition krijg je naast het volledige spel ook toegang tot een groot bonus hoofdstuk, concept art, wallpapers en een spelgids om je te helpen als je niet verder komt. Durf jij als Clarissa het onderzoek aan en kom jij achter de oorzaak van de mysterieuze epidemie? Ontdek het in Forbidden Secrets – Alien Town!

Conclusie:Forbidden Secrets – Alien Town is een zeer spannend spel waarbij jij als Clarissa op onderzoek gaat in Fort Nightingale. Het dorp heeft het zwaar te verduren gehad met een mysterieuze epidemie. De mensen die nog niet geïnfecteerd zijn vertellen over ‘poppen’ in het dorp. Je zult goed moeten oppassen dat je zelf niet geïnfecteerd raakt. Puzzel je een weg door de omgeving door voorwerpen te zoeken en te gebruiken en minigames op te lossen. Praat met de bange inwoners en geniet van geweldige stukken film die dieper op de verhaallijn ingaan. De Collector’s Edition biedt bovendien een spannend bonushoofdstuk en vele extra’s. Ga de uitdaging aan en los deze mysterieuze zaak op. Kom jij achter de gruwelijke waarheid? Forbidden Secrets – Alien Town is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €19,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.