De kerstdagen zijn nog in volle gang en er zijn altijd mensen die Kerstmis maar moeilijk kunnen loslaten. Vandaar dat we de tien games met een kerstthema voor je op een rijtje hebben gezet.
10. Club PenguinDisney’s Club Penguin is niet alleen een populair televisieprogramma, want er is een hele website en zelfs een game aan verbonden. De gekke pinguïns brengen ons al helemaal in kerstsfeer. Of, om met Heathers woorden te spreken: “Want iglo’s zijn cool.”


9. The Nightmare Before Christmas: The Pumpkin King Op de GBA werden we heel lang geleden getrakteerd op een game van Tim Burton’s film The Nightmare Before Christmas. In The Pumpkin King kon je in de huid kruipen van Jack Skellington, de bonenstakerige hoofdrolspeler. Een geweldig kerstige game en we hopen dan ook nog steeds op een remake voor 3DS.

8. Batman: Arkham OriginsDe laatste Batman, Arkham Origins, speelt zich af rond kerstmis, dus overal in de stad hangen lichtjes en hoor je kerstliedjes. Hoewel het natuurlijk een wat duistere game is, is er toch een bepaalde kerstsfeer voelbaar. Bovendien past die duistere Batman wel bij die donkere dagen. We zouden ons sowieso graag tegen zijn gespierde borst aanliggen op een beren velletje bij de open haard, maar dat is niet waarvoor we die game spelen natuurlijk.

7. Mario en Sonic op de Olympische Winterspelen Soichi 2014Voor sportliefhebbers begint het alweer gigantisch te kriebelen, 2014 barst van de sportevenementen en het jaar wordt afgetrapt met de Olympische Winterspelen Soichi 2014. Reden genoeg voor Mario en Sonic om een ticket naar Rusland te kopen en er eens goed virtueel op los te sporten. Lekker skien met Mario in een oneindig dik pak sneeuw, wij vinden het heerlijk.

6. The Nightmare Before Christmas: Oogie’s RevengeJawel, we hadden al een Nightmare Before Christmas-game, maar deze bevalt ons nog beter. Op de PlayStation 2 en Xbox verscheen deze grappige game met wederom natuurlijk als hoofdthema die lieve film van Disney en Burton. What’s this? What’s this?! Ooh, wat krijgen we hiervan zin om die film weer op te zetten.

5. De Sims 3Met het seizoenen-uitbreidingspakket heb je de mogelijkheid om echt kerst te vieren met cadeautjes! Ook de lichtjes die je op kan hangen, de sneeuw die erbij valt, het is een leuke tijd om lekker De Sims 3 te spelen tijdens de Kerstmis. Sowieso is het een rustige game om lekker relaxed te spelen terwijl je aan het uitkateren bent, perfect!

4. Kirby’s Epic Yarn“In Kirby’s Epic Yarn zit een snow wereld waarin je zelf lichtjes in de kerstbomen kunt ontsteken. Heel sfeervol!” Het is overduidelijk wat Diana aan het doen is deze Kerstmis. Logisch ook dat ze voor deze game kiest, want die is heel handig te co-oppen met vervelende neefjes die anders met je kerstdecoraties aan de haal gaan.

3. SkiFree!Heather heeft met Kerstmis altijd een pesthumeur. Niet omdat ze een hekel heeft aan deze feestdagen, maar omdat ze dan een game als SkiFree! Oppakt. “Ik weet na al die jaren nog steeds niet hoe ik aan de yeti kan ontsnappen.” Klinkt alsof zij elke Kerstmis wordt getergd door nachtmerries. Zou ze wel weten dat yeti’s eigenlijk niet bestaan?

2. Simpsons: Tapped Out (iPad),Alles ligt onder een laagje sneeuw, de heggen en hekken zijn voorzien van strikjes, bomen hangen vol lampjes en de huizen zijn voorzien van die typische Amerikaanse kitcherige decoraties. Je kunt ‘giftcards’ sparen en zo nieuwe items vrijspelen. Er is een deadline voor de spelers zelf en voor de hele community. “Ik ben in elk geval van de partij”, zegt Patricia. Weet je ook weer waarom je geen nieuwtjes van haar hand leest deze week…

1. World of WarcraftAls Patries niet als een gek aan het iPadden is (bijvoorbeeld wanneer haar lieftallige dochter ermee vandoor gaat), dan kruipt ze gewoon achter de PC voor World of Warcraft: “Altijd leuk met Kerst, de Quests om achievements te halen. Het geeft toch wel een gezellig sfeertje met de versieringen, de kerstbomen en cadeautjes die er onder liggen.” Aaah, knus hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.