Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Incredible Express.Terwijl haar zussen bezig zijn met een gezinnetje en hun huisdieren, heeft Maria hele andere interesses. Maria is haar hele leven lang al dol op treinen en heeft een oude stoomlocomotief kunnen kopen. Haar neef verklaart haar voor gek, een bedrijf met maar één stoomlocomotief zal nooit veel geld verdienen en hij adviseert Maria de locomotief te verkopen nu het nog kan. Maria wil haar locomotief niet opgeven. Iedere keer dat ze de machinist aan de locomotief ziet klussen weet ze zeker dat het allemaal goed gaat komen. De machinist lijkt wel alles te kunnen repareren en kan maar geen afstand doen van de locomotief. Maria weet het zeker, zij durft de uitdaging aan! Help Maria alle leveringen van voedsel op de juiste bestemming te krijgen!

Om de leveringen voor de klanten op de juiste bestemming te krijgen, zal je ze eerst op moeten halen. Mais is te vinden bij de boer met de maisvelden, vlees bij de slagerij en melk bij de boer met de koeien, maar de heenreis ernaartoe is ook een hele opgave! In de eerste levels ligt het spoor kant en klaar. Het enige wat jij moet doen is de trein de juiste richting op sturen. Wanneer de trein op een stuk spoor komt waar hij niet verder kan, zal de trein achteruit de andere kant op rijden. Maak gebruik van stoplichten om de trein te laten stoppen en de andere kant op te sturen of maak gebruik van de wissels. Sommige wissels zullen de trein naar links of naar rechts sturen, maar er zijn ook wissels waarbij je het pad van de trein kan onderbreken zodat deze de andere kant weer op zal rijden. Wanneer de trein rijdt zal het huidige pad wat de trein kan volgen groen oplichten. Op deze manier kan je tijdens het omzetten van de wissels meteen zien wat er gebeurd met het pad die de trein volgt. Een level is voltooid wanneer alle benodigde producten afgeleverd zijn. Links boven in beeld is een balk te zien met de hoeveelheid van ieder product dat je moet afleveren. Als je een product naar de juiste plek hebt gebracht zal het aantal in deze balk minder worden totdat je alles hebt rondgebracht met je trein. Na een aantal levels wordt het beheer van het spoor steeds meer aan je toevertrouwd. Je zult nieuwe rails aan moeten leggen, zelf keuzes maken om de rails in andere richtingen te bouwen en terwijl jij de rails nog aan het bouwen bent is je trein al onderweg!

De vele wissels en stoplichten kunnen voor veel verwarring zorgen dus probeer snel een strategie te ontwikkelen. Als dat allemaal nog niet moeilijk genoeg is zullen niet alle goederen bij de stad afgeleverd moeten worden. Wanneer hamburgerrestaurants en bakkerijen afhankelijk worden van jouw afgeleverde producten zal je na moeten denken over de producten die ze nodig zijn, hoe je dit het snelste op kan halen en hoe je de producten zo snel mogelijk naar de restaurants kan brengen. De klok tikt door en terwijl jij druk bezig bent met je trein loopt de tijd waarin je het moet voltooien door. Er zijn drie niveaus waarop je een level kunt eindigen: één ster, twee sterren of drie sterren. Hoe beter je niveau, hoe meer bonus geld je verdiend aan het eind van het level. Om het hoogste niveau te halen moet je alleen wel erg snel zijn, want als je het level niet afrond voor het tijdslimiet zal je een niveau dalen. Tussen alle levels door krijg je ook te maken met verschillende soorten bonuslevels. In sommige bonuslevels moet je zoveel mogelijk producten ophalen zodat je een trein krijgt met heel veel karretjes erachter in zo min mogelijk tijd. Er zijn ook bonuslevels waarbij er wilde dieren op het spoor vallen terwijl je trein daar overheen rijdt. Door op de dieren te klikken bind je ballonnen aan ze waardoor ze uiteindelijk van het spoor zweven. Als een dier weg is zal het een product achter laten die je trein op kan halen. Je zult snel moeten zijn als je alle dieren van het spoor wilt halen voordat de trein er is! Durf jij het aan om Maria te helpen met haar trein?

Conclusie:Incredible Express is een vlot time management spel waarbij je Maria moet helpen met haar trein. Leidt de trein in de goede richting en haal zo veel mogelijk producten op. Breng de producten naar de juiste stations en help hierbij restaurants met hun voorraad. Maak gebruik van wissels of stoplichten om de trein een andere kant op te sturen en zijn weg te vervolgen. Je hebt snel denkwerk, een beetje inzicht maar vooral veel strategieën nodig om je trein zo snel mogelijk zijn taken te laten doen. Houd jij het overzicht nog terwijl je met wissels, stoplichten, producten en leveringen te maken krijgt? Incredible Express is een vlot, vrolijk maar vooral uitdagend spel. Kan jij het hectische leven van een machinist aan in Incredible Express?Incredible Express is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time management spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.