Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Enchantia – Wraak van de Fenikskoningin.Samen met je docent ga jij als leerling historicus op reis naar Enchantia, een magisch land waar jij met je docent je allereerste expeditie gaat beleven. Eenmaal aangekomen bij de ingang ziet je docent dat er iets vreemds aan de hand is. De deur gloeit en dat hoort hij niet te doen. De docent raakt de deur aan en krijgt een schok. Het is aan jou om een bijzonder relikwie uit de wagen te pakken en de deur te openen. Nadat het relikwie in de deur is geplaatst, zal je een minigame moeten oplossen om de deur te openen. Achter de deur is een platform te vinden, waarbij je ook een puzzel moet oplossen met behulp van voorwerpen. Als de puzzel is voltooid activeert het platform en komt de kwaadaardige Fenikskoningin tevoorschijn. De Fenikskoningin was 500 jaar opgesloten en is nu vrij gekomen om haar werk af te maken, namelijk het vernietigen van Enchantia. Ze is vastbesloten haar taak van 500 jaar geleden af te ronden, maar ziet op jouw hand een teken. Het teken betekent volgens haar dat jij de uitverkorene bent om haar te verslaan en ze wil je aanvallen nu ze de kans nog heeft. Tijdens haar aanval springt je docent tussenbeide en vangt hij de klap op. De Fenikskoningin wendt zich af en besluit eerst Enchantia te vernietigen. Je docent is zwaargewond en kan de reis met jou niet afmaken, je zult in je eentje de Fenikskoningin moeten verslaan voordat ze Enchantia vernietigd.

Voordat je aan je reis begint krijg je van je docent een bijzonder kompas. Dit kompas kan jou naar allerlei plekken in Enchantia brengen en het kompas laat ook zien waar er nog acties mogelijk zijn. Jouw reis begint bij de verlaten stad van de elven, die door de jaren heen helemaal door de natuur is overgenomen. Tijdens je reis door het magische rijk zal je bijzondere voorwerpen kunnen vinden in de omgeving die je kunnen helpen bij puzzels, zoals in deuren of andere doorgangen. Soms zal een gedeelte van de omgeving oplichten, wat betekend dat je dat gedeelte verder kan onderzoeken. Als je een gedeelte van de omgeving verder onderzoekt zal je een lijstje krijgen met voorwerpen onder in beeld. Dit lijstje bestaat uit allerlei kleine afbeeldingen en deze voorwerpen zullen samen één groot voorwerp vormen. Om de voorwerpen te vinden zal je goed in het gebied moeten zoeken, want de voorwerpen gaan goed op in de omgeving. Het voltooide voorwerp wat je krijgt als alles gevonden is kan je gebruiken tijdens je reis.

Terwijl je vordert in je missie om de Fenikskoningin te verslaan, zal je verscheidene vijanden tegenkomen die gestuurd zijn door de Fenikskoningin. De vijanden zullen soms delen van Enchantia veranderen en jouw pad kan hierdoor een andere kant op geleid worden. De vele minigames die vooral bij doorgangen en tussen gebieden te vinden zijn, vormen een welkome afwisseling op het zoeken naar voorwerpen. Het oplossen van grotere puzzels waarbij je voorwerpen nodig hebt uit de omgeving, maken het spel moeilijker. Als je het spel niet moeilijk genoeg vindt, kan je via het hoofdmenu de modus van het spel veranderen. Er zijn drie opties: ontspannen, uitdagend en moeilijk. Deze opties zorgen ervoor dat het spel voor ieder wat wils biedt. Durf jij het aan als uitverkorene om de Fenikskoningin achterna te jagen en haar te verslaan? Kan jij alle puzzels oplossen door de juiste voorwerpen te vinden? Ontdek het in Enchantia – Wraak van de Fenikskoningin!

Conclusie:Enchantia – Wraak van de Fenikskoningin is een spannend spel waarbij jij het als leerling historicus op moet nemen tegen de kwaadaardige Fenikskoningin, die na 500 jaar wederom probeert Enchantia te verwoesten. Jij draagt het teken van de uitverkorene en je docent wil dat jij de reis vervolgt om het goede te laten winnen. Zoek naar verborgen voorwerpen en los vele puzzels en minigames op tijdens je reis. Voor iedere speler is er wat wils aangezien er drie opties zijn om de moeilijkheidsgraad van het spel te verhogen. Begeef je in de bijzondere magische wereld van Enchantia in een beeldschone reis. Kan jij de Fenikskoningin verslaan?Aquascapes is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.