Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Aquascapes.Aquascapes is een zoek en vind spel die het over een andere boeg gooit. In plaats van een verhaallijn krijg je een leeg aquarium en een schildpad die je het spel uitlegt. Om vissen te kunnen kopen heb je geld nodig, je hebt in het begin wel genoeg geld voor je eerste vis. Links onderin beeld is een knop om naar de winkel te gaan, waar je kunt kiezen tussen vissen, decoraties, planten en achtergronden. Wanneer je je eerste vis koopt kan je een naam voor hem kiezen, of hem een willekeurige naam laten geven door het spel. Je eerste vis zwemt in het aquarium en nu zal je je vis eerst moeten voeren met het knopje rechts onderin beeld dat op een potje vissenvoer lijkt. De schildpad legt uit dat je nu geen geld meer hebt, maar dat je geld kunt verdienen door zoek en vind levels te spelen. Rechts onderin beeld staat een grote knop waar ‘spelen’ op staat. Het wordt tijd om je eerste geld te verdienen.

Een zoek en vind level spreekt aardig voor zich. Onderin beeld is een lijst met voorwerpen te zien die je in de afbeelding moet vinden. Alle zoek en vind levels spelen zich af in het water en de voorwerpen hebben dan ook veel te maken met voorwerpen van boten of piraten. Wanneer je een voorwerp vind, krijg je geld wat je voor je aquarium kunt gebruiken. Soms krijg je een geldbonus als je meerdere voorwerpen snel achter elkaar vind. In ieder level zijn er drie schelpen te vinden die voor een extra betaalmiddel zorgen. Er zijn sommige voorwerpen in de winkel die namelijk alleen met schelpen gekocht kunnen worden. Deze schelpen kunnen allerlei vormen aannemen. Soms zijn ze getekend of in een wand gekerfd en soms liggen ze ergens op een tafel. Het zijn bovendien verschillende soorten schelpen wat het zoeken veel moeilijker maakt, omdat je niet precies weet naar wat voor soort schelp je op zoek bent. Na ieder level wordt je verdiende bedrag berekend. Als je geen hints hebt gebruikt krijg je extra geld toegekend, wat goed uitkomt want de voorwerpen in de winkel worden steeds duurder.

Nu je geld hebt verdiend in levels kan je je aquarium verder vullen met vissen en decoraties. Na een aantal vissen zit het aquarium vol en zal je eerst een trofee voor de schoonheid van je aquarium moeten halen voordat je meer vissen mag aanschaffen. Om een trofee voor de schoonheid van je aquarium te winnen zal je vele decoraties moeten kopen en in je aquarium plaatsen. Boven in beeld is een voortgangsbalk te zien die aangeeft hoe dichtbij je bij de trofee bent. Voor het plaatsen van decoraties en planten zal je ervaringspunten krijgen. Na een aantal ervaringspunten ga je een niveau omhoog wat nieuwe vissen, voorwerpen en planten beschikbaar maakt in de winkel. Naast het plezier van het zoeken van de voorwerpen en het aanpassen van je aquarium is er nog een manier om te genieten van dit spel. Wanneer je je aquarium bekijkt zullen de visjes gesprekjes voeren met elkaar en met jou. Ze voeren toneelstukjes op, spelen verstoppertje en maken grapjes. Ze leveren commentaar op de decoraties in hun aquarium en plagen elkaar. Tussendoor zijn er bonuslevels waarbij je bijvoorbeeld voorwerpen moet zoeken met een lijst van silhouetten of om zo snel mogelijk alle gouden voorwerpen in het level moet vinden. Mocht je dit alles te ontspannend vinden, dan is er een mogelijkheid om de zoek en vind levels op tijdslimiet te spelen. Wordt jouw aquarium mooier dan die van anderen?

Conclusie:Aquascapes is een uniek zoek en vind spel waarbij je voorwerpen in levels zoekt om geld te verdienen. Gebruik je geld voor het aanschaffen van verschillende soorten vissen, planten, decoraties en achtergronden voor je aquarium. Verdien trofeeën voor je decoraties en lees wat de vissen er zelf van vinden. Verdien ervaringspunten met je decoraties om nieuwe voorwerpen in de winkel vrij te spelen. Als je eenmaal je aquarium vol hebt met vissen is het nog maar de vraag of ze elkaar niet te veel plagen. In ieder level zijn drie schelpen als bonusvoorwerpen te vinden en er zijn verschillende soorten bonuslevels die het zoeken van voorwerpen moeilijker maken. Zijn jouw vissen gek op jou of vinden ze hun aquarium maar niks?Aquascapes is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.