Van de game Raven’s Cry was een demonstratie te zien tijdens Firstlook. Raven’s Cry wordt een game over het rauwe piratenleven.
Een Open World Action Adventure, zo werd deze game aangekondigd. De game zit nog volop in de ontwikkelfase en verwacht zijn release in 2014. Deze game zal dan uitkomen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de PC. Raven’s Cry draait om wraak. Je speelt als Christopher Raven die wraak wil nemen op de moordenaars van zijn ouders. Het eerste gedeelte van de demo speelt zich af in Port Royal. Geld is ontzettend belangrijk in deze game. Je hebt er veel van nodig, omdat kogels, schepen en een goeie bemanning nou eenmaal geld kosten. In Raven’s Cry kom je regelmatig voor keuzes te staan. Zo kwam er in dit stuk de gelegenheid om een hoer te redden. Dit klinkt als een goede daad. De dame in kwestie zal blij zijn en zal je informatie geven. Je kunt die informatie ten goede gebruiken of juist in iemands nadeel. Zo kan een goede daad toch weer leiden tot kwade bedoelingen.


In het tweede gedeelte van de demo heb je een schatkaart gevonden en ben je op zoek naar die schat. Je rivaal heeft echter ook wel zin in een leuke schat. Dat wordt natuurlijk knokken, en dat zal dan ook regelmatig gebeuren tijdens het spelen van Raven’s Cry. Het vechtsysteem is nog volop in ontwikkeling en wordt ontwikkeld middels motion cap.


In het derde gedeelte bevinden we ons op een piratenschip. Schepen kun je upgraden en customizen, dit ligt natuurlijk aan de hoeveelheid geld die je tot je beschikking hebt. Je kunt gevechten met andere schepen voorkomen of manipuleren door bijvoorbeeld een andere vlag op te hangen. Gedachteloos knallen is er namelijk niet bij, omdat je spaarzaam met je kogels wilt omgaan.


Ik ben waarschijnlijk niet de enige die zich afvraagt hoe Raven’s Cry zich gaat onderscheiden ten opzichte van Assassins Creed: Black Flag. “Het is geen kwestie van het opnemen tegen Assassins Creed: Black Flag. Dat merk je al als je kijkt naar de releasedata. Als je de vergelijking toch maakt, kan je zeggen dat Assassin’s Creed: Black Flag een Assassins game met een piraten thema is en Raven’s Cry een echte piraten game. De hoofdpersoon uit Raven’s Cry zal bijvoorbeeld nooit over daken klimmen en klauteren, dat is niet iets wat een echte piraat doet.” aldus, Hans van Brakel van Global Distributie.Blijf op de hoogte van Raven’s Cry via de Facebook pagina’s van Topware en Global Distributie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.