In het voorjaar gaat de klok vooruit, in het najaar gaat de klok achteruit. We zitten weer in de wintertijd. Werd het vorige week om 18.00 uur donker, nu zitten we al om 17.00 uur in de schemer.
Ik heb er geen last van en ik hou wel van die afwisseling. Maar andere mensen schijnen spontaan in een winterdepressie te schieten. Dus in deze column wil ik gamers met een winterdepressie een hart onder de riem steken, door een paar uitstekende tips mee te geven. En we blijven Female-Gamers, dus inclusief gamesuggesties om de winter goed door te komen.

Tip 1: Warm drinken houd je lijf lekker warm. Dus laat maar komen die thee, warme chocomelk en glühwein. Een erg leuke game waarin je kan deelnemen aan een te gek theepartijtje is Tim Burton’s Alice in Wonderland. Wil je meer actie? Ga dan het gevecht aan, gewapend met een theepot in Alice Madness Returns.

Tip 2: Een echte vrouwentip, Trakteer jezelf op leuke winterkleding en accessoires. Een leuke sjaal, zachte trui en een warme winterjas. Een erg leuke manier om kleding en combinaties uit te proberen vanuit je warme gamerstoel, is SSX 3. Je kan je personage uitrusten met de coolste en beste boards, maar ook erg leuke kleding uitzoeken. Persoonlijk vind ik dat Zoey Payne erg veel gave kledingstukken heeft om uit te kiezen.

Tip 3: Je zou een wintersport vakantie kunnen boeken. Lekker snowboarden, skiën en langlaufen in een dik pak sneeuw. Het kan natuurlijk zijn dat je je geld liever niet in één grote klap uitgeeft. Juist voor die mensen raad ik Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014 aan. Vanuit je luie stoel genieten van wintersport. Wil je toch liever de wintersport een beetje aan den lijve ondervinden, maak dan gebruik van Wii Fit in combinatie met het Wii Balance Board. Schansspringen is een unieke ervaring die je in het echt niet zomaar zal doen.

Tip 4: En geniet gewoon van de dingen die de winter uniek maken. Je kan lekker naar buiten voor een sneeuwballen gevecht, schaatsen of een sneeuwpop maken. Ben je nou niet zo’n outdoor type? Dan kan je dit soort dingen ook weer in games beleven. Een sneeuwbalgevecht kun je bijvoorbeeld in de Sims of Beyond Two Souls houden. En in de spellen uit de Super Mario Bros serie kwam er ook altijd wel een leuk sneeuwlevel voorbij.

Tip 5: Helpt bovenstaande allemaal niet? Speel dan Uncharted 2, waarin Nathan Drake zich ook miserabel voelt in de sneeuw. Misschien word je dan uiteindelijk blij doordat iemand anders het nog slechter heeft dan jij.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.