Woordspelletjes zijn er inmiddels genoeg voor de smartphones. Zo speel ik zo nu en dan Ruzzle (Android) en probeer ik mijn wildvreemde tegenstanders te verslaan!

Ruzzle doet me sterk denken aan een combinatie van Boggle en scrabble. Je hebt een platform met letters en moet binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk woorden maken. Voor deze woorden krijg je punten en hopelijk is het na drie potjes genoeg om je tegenstander te hebben verslagen.

De woorden kan je maken door met je vinger over de letters te schuiven. Ze veranderen van kleur en zo kan je aan de slag gaan. Hoe meer woorden hoe beter, maar let ook op de letters die meer dan 1 punt hebben. Ook kom je letters tegen (scrabble) die voorzien zijn van een Tripple Woordwaarde, Dubbele Letterwaarde enzovoorts. Door deze te combineren krijg je nog meer punten.

Het starten is eigenlijk heel simpel. Je kan het linken aan bijvoorbeeld Facebook, maar ook op zoek gaan naar wildvreemde tegenstanders. Je start dan een nieuw spel en wacht tot er een speler is die ook op zoek is. Je gaat dan de strijd tegen elkaar aan en moge de beste winnen.

Je speelt drie potjes tegen elkaar. De totaal behaalde punten worden opgeteld en bepalen de winnaar. Wil je nogmaals spelen? Nodig deze persoon nogmaals uit (Revanche!). Zo verzamel je op den duur een aantal vaste spelers waar je het telkens tegen op kan nemen.

Je kan het spel in het Nederlands spelen, maar kan ook voor een andere taal kiezen. Zo is het Engels best wel een uitdaging. En verder is mijn talenknobbel niet goed genoeg ontwikkelt. Maar spreek je zelf een beetje over de grens, dan is het zeker uitdaging om het eens te proberen in het Zweeds, Noors, Deens, Frans, Duits, Spaans, Italiaans of Portugees. Ook kan je achievements halen. Het geeft een extraatje aan het spel mee. Zo heb ik inmiddels al de nodige meters ‘geswiped’ (geveegd over m’n scherm), mensen verslagen en woorden gevormd.

Je kan Ruzzle gratis spelen, maar als je er voor betaald kan je je statistieken bijhouden, alle woorden bekijken die er gemaakt konden worden in een potje en heb je geen reclame. Ruzzle, een bordspel on the go! Download Ruzzle voor de:

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.