Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Romance of Rome.
In Romance of Rome speel jij als Marcus, een jongen die op reis is naar Rome. In Rome vindt hij een relikwie en hij hoort van een vreemdeling dat er veel keizerlijke relikwieën gestolen zijn. De persoon die alle relikwieën terug brengt naar de Keizer mag met zijn dochter trouwen. Marcus besluit dat hij alle relikwieën wil vinden omdat hij er al één heeft en jij kunt hem daarbij helpen! Dit bijzondere zoek en vind spel speelt zich af in Rome en in tegenstelling tot de meeste zoek en vind spellen krijg je bij Romance of Rome geld voor ieder voorwerp dat je vindt op een locatie. Op de locaties zijn ook munten te vinden die niet op de lijsten staan, maar wel toegevoegd worden aan je geldzak. Het geld dat je verdiend hebt kun je uitgeven aan kleding en accessoires voor Marcus. Hoe beter de kleding en accessoires van Marcus, hoe meer beroemdheid hij krijgt. Met de status van Marcus kan je nieuwe mensen helpen en wordt de kans op relikwieën groter.

Romance of Rome is een zeer uitgebreid spel waarbij je vele locaties kan bezoeken en vele voorwerpen kunt vinden. In het begin zijn er maar drie locaties beschikbaar om te bezoeken. Maar wanneer deze locaties voltooid zijn, komen er nieuwe beschikbaar in Rome. Sommige locaties zijn niet in één keer te voltooien, omdat je voorwerpen nodig hebt om een actie op de locatie uit te voeren. Door een actie uit te voeren kunnen er nieuwe voorwerpen beschikbaar worden om te vinden en dit zorgt ervoor dat je meerdere malen op locaties voorwerpen kunt zoeken. De voorwerpen op de locaties zijn verrassend moeilijk te vinden en zorgen voor een echte uitdaging. Af en toe vind je een voorwerp die in je inventaris komt te staan. Dit voorwerp is dan te gebruiken op andere locaties voor een actie waardoor er meer voorwerpen vrij komen op die betreffende locatie. Op deze manier zal je op zoek moeten gaan naar de plek waar dit voorwerp te gebruiken is.

Naast het zoeken van voorwerpen en het kopen van kleding en accessoires voor Marcus zijn er ook speciale trofeeën en prestaties vrij te spelen. Een overzicht hiervan is te vinden bij de status van Marcus zijn beroemdheid en het overzicht van de relikwieën. Er zijn in totaal 7 relikwieën te vinden en 24 trofeeën. Wanneer je met je rechtermuisknop klikt op een trofee, kun je zien waarmee je deze kunt krijgen of hebt gekregen. Zo kun je een trofee krijgen voor het aantal munten wat je op één locatie vindt, of de hoeveelheid geld er in je geldzak zit. Er zijn meerdere trofeeën die te maken hebben, met opdrachten die je van burgers hebt gekregen. Af en toe komt er een burger naar je toe met de vraag een bepaald voorwerp te zoeken die zij zijn kwijtgeraakt. Als je zo’n opdracht weet te voltooien krijg je een beloning en gaat je beroemdheid omhoog. Een opdracht voltooien voor een burger kan er ook voor zorgen dat je kans op het vinden van een relikwie vergroot word. Kun jij Marcus helpen alle relikwieën te vinden waardoor hij met de dochter van de keizer mag trouwen?

Conclusie:Romance of Rome is een bijzonder zoek en vind spel met vele locaties en opdrachten. De manier waarop je dit zoek en vind spel speelt is anders dan vele andere zoek en vind spellen en is hierdoor echt uniek. In plaats van een verhaal door te spelen en rond te lopen door een gebied met af en toe zoekafbeeldingen krijg je bij Romance of Rome een plattegrond van Rome met locaties die je kunt bezoeken als Marcus. Deze locaties hebben vrij weinig met het verhaal te maken en de voorwerpen worden niet gebruikt om een mysterie op te lossen, maar worden omgezet in geld. Dit geld kan je gebruiken om kleding en accessoires voor Marcus te kopen en hem beroemder te maken in de stad. Door burgers te helpen en geld te verdienen kom je dichter bij je doel om alle relikwieën te vinden en te trouwen met de dochter van de keizer. Kan jij alle relikwieën vinden en alle burgers helpen met hun opdrachten? Ontdek het in Romance of Rome!Romance of Rome is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.