Persconferenties duren lang, het is dus veel wachten en iedere keer vraag je jezelf maar af of het de moeite waard is. Zullen er een beetje interessante aankondigingen zijn of laten ze die leuke nieuwe trailers zien?

 
Als er iemand is waarvan we dit jaar een hoop verwachten dan is dit van Sony. Inmiddels hebben ze zich hoog geprofileerd nu ze zo ver boven de conferenties van Microsoft uitkwamen. Natuurlijk weet Sony hier een sfeertje neer te zetten door iemand het podium op te laten lopen en te gaan zitten met zijn rug naar het publiek. Hij scrolt door het PlayStation 4 menu heen hoe jij dat thuis ook zou doen. Gewoon zonder iets te zeggen laat hij zien hoe simpel het allemaal werkt. En wat een toeval Killzone zit in de PlayStation we worden meegenomen door een stukje spel waarna hij met een druk op de knop een screenshot upload die hij zojuist heeft gemaakt in game. Titel van het plaatje ‘let’s start the show’.Met een simpel intro muziekje en wat standaard quotes stijgt het kippenvel gehalte weer. Maar kom nu maar op met die games was wat iedereen dacht.En de eerste game is een feit een nieuwe trailer van Gran Turismo 6. De trailer die erg inspeelt op het gevoel van de auto. Dit is natuurlijk geen nieuwe aankondiging maar als je de lancering van Gran Turismo 5 nog herinnert weet je dat je soms blij moet zijn met elk stukje beeld materiaal dat je krijgt. 6 december 2013 moet hij dan toch echt uitkomen.

LittleBigPlanet Hub word een free to play functie die einde van het jaar online moet gaan. De community van LittleBigPlanet is zo groot geworden dat ze er iets mee moesten doen. Nu kun je je eigen creaties maken en delen via deze free to play functie.

Er gaat een GTA V bundel verschijnen met 500gb. Hierbij zit de game en een headset. Het is niet helemaal zeker of deze ook naar Nederland zal komen. Dit gaan we in de gaten houden.Voor de PlayStation Vita zal binnenkort iets nieuws verschijnen. Het gaat om een mega pack met daarin 6 tot 10 games om de PlayStation Vita even een duwtje te geven. Binnenkort verschijnen er drie packs. Daarnaast kan je jouw PlayStation Vita uit het stof houden want er gaan nog een aantal leuke titels verschijnen voor deze handheld. Zo gaan Borderlands 2, LEGO Marvel Superheroes en Batman Origin verschijnen op de PlayStation Vita.Een prijsverlaging is ook aangekondigd voor de Vita handheld. Zo zal deze 199 euro moeten gaan kosten, maar ook de prijs van de memory kaarten gaan naar beneden. Murasaki Baby is een lieve Indie game met een soort schets-achtig poppetje. Je moet het aan de hand meenemen en helpen. Deze game laat zien dat niet alles realistisch hoeft te zijn maar dat een simpele schets stijl zeker net zo veel emotie in zich kan hebben. De titel zal uit gaan komen voor de PlayStation Vita.

Big Fest is een soort rollercoaster, alleen dan voor muziek festivals. Jij organiseert je eigen festival en je moet er natuurlijk voor zorgen dat je hierin de beste organisator wordt. Dit allemaal in samenwerking met een aantal muziek organisaties. Ook deze titel zal naar de PlayStation Vita komen.PlayStation 4, ‘the worlds most powerfull game console’!Mark Cerry geeft aan hoe de PlayStation 4 ontworpen is en dat alles alleen maar het beste van het beste is. De controller die nu precies goed is en steeds tijdens het proces bijgeschaafd is tot hij goed genoeg was. Ze laten naast de grote games ook de weg vrij voor de Indie ontwikkelaars. Vlambeer hun nieuwe game Wasteland Kings was natuurlijk al aangekondigd maar ook hier komt hij in het rijtje voorbij. Er zijn ook nieuwe Sony exclusives van grote studio’s aangekondigd. Bij deze zet ik ze even voor je op een rij.The Chinese room komt met ‘Everybody’s Gone to the Rapture‘ voor de PlayStation 4.

Tequila Works komt met Rime voor de PlayStation 4. Ben je nu op een onbewoond eiland? Helemaal alleen? Of staan er dingen te gebeuren? Bewonder de trailer en trek je eigen conclusie.

Een remake titel die voor de PlayStation 4 zal verschijnen is Shadow of the Beast. De oorspronkelijke game kwam in 1989 uit op de Amiga console.

The Playroom is een game die de combinatie tussen je PlayStation 4, je dualshock controller en je mob camera hilarisch maakt. Schud ermee, draai maar rond en beweeg vooral. Infamous Second Son is nu al genomineerd voor meerdere awards. En dit zijn de trailers waar we hier met z’n allen op zitten te wachten. Mega brute actie games. Maak alvast kennis met Abigail.

Van onze eigen Nederlandse Guerilla zal Killzone Shadow Fall een zeer gewaardeerde launch titel worden voor de PlayStation 4. Ze gaan dieper in op de multiplayer en je kunt er dadelijk meer creativiteit van jezelf in kwijt. Dit door zelf de regels van je multiplayer potje te bepalen.

Assassins creed 3 gratis voor playstation plus dit najaar.Met de PlayStation Vita wordt er Assassin’s Creed IV Black Flag gespeeld op de PlayStation 4. Dus in dit geval gebruiken ze de PS Vita als controller. Met bijna alle games zal dit mogelijk zijn wat natuurlijk een hoop ruzies scheelt in de woonkamer. Als papa voetbal wil kijken of mama haar soaps.Aviline keert terug in Assassin’s Creed IV Black Flag, maar ditmaal exclusief voor de PlayStation.

Ook staat de topper Watch_dogs natuurlijk te trappelen om verkocht te gaan worden. Ubisoft maakt hiermee misschien wel meerdere eindejaars-klappers. Ook met Watch_dogs worden we natuurlijk eventjes gehypet want zo hoort dat. De game die lang in de mysterie heeft gezeten krijgt nu langzaam wat meer gezicht.

Als je de PlayStation 3 versie hebt gekocht van Watch_dogs, Assassin’s Creed IV Black Flag, Call of Duty of Battlefield dan kun je voor een klein bedrag de online download kopen voor de PlayStation 4. Bij de lancering van de PlayStation 4 zullen Minecraft en War Thunder als ware launch-titels gaan verschijnen. Je hebt al kunnen lezen dat de PlayStation Vita goedkoper zal worden. Ook de PlayStation 3 zal een prijsverlaging ondergaan en zal 199,- euro gaan kosten. Net zo duur als de PSVita dus. Natuurlijk sneert Sony nog even naar het feit dat Microsoft zijn verhaal iedere keer wijzigt en laten ze weten dat de PlayStation 4 399 euro zal gaan kosten en uit zal komen in 32 landen. Maar wanneer? In Amerika op 15 november en in Europa op 29 november!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.