Op 19 en 20 juli was Walibi Holland ‘the place to be’ voor gamers. Er was namelijk het Game On! Event. Er waren door heel het park allemaal game plaatsten gezet, waar je veel verschillende games kon testen.Er was een retro-game gedeelte, je kon karten op de kartbaan in Mario-stijl, er was een Racing corner waar je uiteraard verschillende race spellen kon spelen en een druk bezochte plaats was waar je World of Tanks kon spelen. Ik ben eens een kijkje gaan nemen op het Game On! Event en nam goede vriend Justin Knol mee. Samen zijn we vroeg op pad gegaan zodat we zo lang mogelijk van de dag konden genieten. Wat een geweldige combinatie, gamen, achtbanen, waterattracties, gillende mensen én het mooie weer.

We besloten om natuurlijk elk hoekje van het park af te gaan, om niks te kunnen missen. De plek waar we begonnen waren alleen attracties, dus eerst maar een rondje achtbaan!! Wat wil een gamer nou nog liever dan na zo’n heftig ritje waarin je door elkaar geschud over de kop gaat? Juist, even gamen. Dat gingen we dus ook doen, want al snel kwamen de eerste plek tegen waar je dit kon doen.

Even op de PlayStation 3 gespeeld. Voor mij persoonlijk wat onwennig, want ik heb nooit een Playstation gehad, maar toch wel erg vermakelijk. Ook nog even bij de Nintendo 3DS gekeken, hierop kon ik Mario spelen. Ik moest wel heel erg wennen aan het beeld, gezien ik ook geen 3DS in mijn bezit heb.Later op de dag kwamen we aan bij een retro plek. Dat past heel goed in mijn straatje. Ik ben nou eenmaal een retro fanaat. Ik had niet verwacht op dit event retro-games tegen te komen, dus dit was wel een aangename verrassing voor mij! Even old-school Mario 3 gespeeld op de Nintendo en een potje Smash Bros. op de Gamecube konden we ook zeker niet laten. Hier kon je zelf ook nog Pong spelen. Het was een leuke tent, met allemaal ‘loungezakken’ op de grond waarop je kon liggen of zitten terwijl je een retro game speelde!

De plek waar je World of Tanks kon spelen was eigenlijk wel druk bezocht. Ik heb daardoor zelf niet kunnen spelen. Wel hebben we uiteraard foto’s genomen en even goed staan kijken hoe het gespeeld werd. Op deze plek kon je ook World of Warplanes spelen. Een echte oorlog locatie. De tent waarin het te spelen was was dan ook leuk ingericht. Legerstijl! Dat paste er dus heel erg goed bij.

Je kon ook de ultieme Mario kart game beleven. Je kruipt namelijk echt in de huid van Mario en zijn kart vrienden. Een echte kartbaan, waarin je helemaal los kunt gaan. Natuurlijk geheel in Mario-stijl. De meneer bij de kartbaan was ook verkleed als Mario en tijdens het karten hoorde je echt de Mario Kart muziekjes. Dit was dus heel erg leuk gedaan. Ook waren er genoeg game-prijzen te winnen. Bij verschillende soorten kermis-spelletjes kon je knuffels winnen. Ook waren er genoeg winkeltjes waarin je gadgets en vele andere game gerelateerde dingen kon kopen. Ik heb mezelf verwend met een nieuw T-shirt.

Als laatste op de dag, konden we even een voorproefje ervaren van de nieuwe Wolverine. De 3D film komt bijna uit en je kon gebaseerd hierop een kort demo van de game spelen. Hierin ben je zelf Wolverine. Je staat op het dak van een rijdende trein en sla je met je handen (klauwen in de game dus) om objecten en tegenstanders uit de weg te ruimen. Bij mij werkte het eerst niet omdat de camera me niet goed zag. Toen hij dat eenmaal wel deed, merkte ik dat gelijk. Als ik mijn armen en handen bewoog, zag je gelijk de krassen in beeld die ik met mijn klauwen achterliet. Een grappig kort demo spelletje!

We hebben al met al een hele leuke maar vermoeiende dag gehad. We zijn in achtbanen geweest, waarna we weer even rustig konden Gamen, om vervolgens weer verder te gaan door het pretpark en verschillende attracties bezochten. Ik denk dat Game On! een heel goed evenement is. Achtbanen en games, ik vind het een hele goede combo! Op de site van Walibi Holland kun je nog een aftermovie bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.