Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel The Flying Dutchman.
De lokale bevolking van het eiland vertelden je dat zij regelmatig een groot oud schip aan de horizon zagen. Veel van hen denken dat het The Flying Dutchman is, een legendarisch spookschip. Jij speelt een historicus die de wilde verhalen nog niet echt gelooft. Jij wilt feiten zien en die zal je dus moeten vinden! Is het echt The Flying Dutchman, of hebben spookverhalen de lokale bevolking beïnvloed? Je begint het spel met een kaart van de omgeving waarin het schip is gesignaleerd. Op de kaart zijn verschillende gebieden te zien die je kunt bezoeken, maar je kunt alleen tips vinden bij de gebieden waar een vergrootglas bij staat met een getal erin. Dit getal staat voor het aantal verborgen voorwerpen wat je hier moet vinden.

Het spel zit dus iets anders in elkaar dan de meeste zoek en vind spellen. Wanneer je op een gebied klikt met een vergrootglas krijg je een grote afbeelding van het gebied waarin allerlei voorwerpen verborgen zijn. Je krijgt ruim de tijd om alle voorwerpen te vinden en als je alle voorwerpen gevonden hebt kan het gebeuren dat je met de mysterie computer een puzzel kan oplossen. Deze puzzels geven je extra aanwijzingen over het mysterieuze schip wat gezien is, maar daarvoor moet je de puzzel wel eerst oplossen! Zo kan het zijn dat je een schuifpuzzel krijgt van het strand, nadat je alle tips in een omgeving hebt gevonden. Deze schuifpuzzel bestaat uit de afbeelding waar je de voorwerpen hebt gevonden, met één verandering. Deze ene verandering kan voor jou de aanwijzing zijn die je nodig hebt om The Flying Dutchman te vinden!

Ondanks dat dit spel helemaal uit zoekafbeeldingen bestaat is het zeer uitdagend! Je krijgt vaak dezelfde locaties waar je voorwerpen moet zoeken, maar net als je denkt dat je ze allemaal weet, vragen ze om een nieuwe. Dit nieuwe voorwerp is natuurlijk nergens te bekennen en blijven klikken op de afbeelding werkt niet want dan gaat de tijd alleen maar sneller lopen! Er is een mogelijkheid om een hint te krijgen, maar deze laad zeer langzaam en is dus niet handig als je meerdere voorwerpen niet kunt vinden. De uitdaging maakt meteen duidelijk waarom dit spel een high score heeft, want het is absoluut niet gemakkelijk om alle aanwijzingen in de omgevingen te vinden! Ben jij slim genoeg om alle voorwerpen te vinden en het mysterie van The Flying Dutchman te ontcijferen? Ben jij sneller en vind jij meer aanwijzingen dan je vrienden of familie? Ontdek het allemaal in The Flying Dutchman!

Conclusie:The Flying Dutchman is een zoek en vind spel wat de gameplay wat anders aanpakt dan de meeste spellen in zijn categorie. Je hebt vele afbeeldingen waar je voorwerpen kunt zoeken, en wanneer je alle voorwerpen hebt gevonden in de omgeving krijg je een schuifpuzzel van één van de omgevingen. Deze schuifpuzzel geeft een aanwijzing over de mysterieuze boot die de lokale bevolking heeft gezien. Er zijn weinig hints en de tijd loopt, kan jij de druk aan? Je familie en vrienden kunnen meedoen en samen kan je strijden voor de eerste plaats in de high scores. Wie komt er het eerst achter het mysterie van de boot aan de horizon? Is het The Flying Dutchman zoals de bevolking beweert?The Flying Dutchman is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €4,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.