Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Tales from the Dragon Mountain: The Strix.In Tales from the Dragon Mountain: The Strix speel jij als Mina, die een nachtmerrie heeft gehad over het huis van haar oma. Ze mist haar en wanneer ze het medaillon vastpakt die ze van haar oma heeft gekregen, begint het te gloeien! Mina besluit naar het huis toe te gaan met het medaillon om uit te zoeken wat er aan de hand is. Het huis ziet er verlaten uit, en nadat je een aantal voorwerpen hebt gevonden kun je naar binnen. Het blijkt dat niet alleen Mina last heeft gehad van nachtmerries, haar oma had er veel over Lord Strix, een duistere geest die het hele dal zal terroriseren! Aan het eind van de pagina staat een waarschuwing direct naar jou gericht, je oma wil dat je zo ver mogelijk bij het huis vandaan gaat en nooit meer terug komt! Wat is er aan de hand met het oude huis van je oma, en waarom moet je er weg? Heeft Lord Strix er iets mee te maken?

Tales from the Dragon Mountain is een zoek en vind spel waarbij je goed om je heen moet zoeken! De voorwerpen zitten goed verborgen en als je de hoogste moeilijkheidsgraad hebt gekozen zal je heel lang kunnen spelen omdat je dan helemaal geen hulp krijgt. Het spel is zeer uitgebreid en zit vol met verborgen voorwerpen en plaatsen waar je acties kunt uitvoeren. De voorwerpen zelf zijn in je inventaris met elkaar te combineren, en soms kun je ze bestuderen door ze van dichterbij te bekijken. Tijdens het speuren naar voorwerpen in de omgeving en het rondlopen in het grote huis duiken er steeds meer vreemde mysteries op. Wie was je oma en waarom gebeuren er allerlei rare dingen? Tussen het zoeken van goed verborgen voorwerpen door krijg je te maken met meerdere minigames en puzzels. Deze wisselen de verhaallijn goed af en geven een extra uitdaging. Je zult ook regelmatig te maken krijgen met gedeeltes in de omgeving waar je nog voorwerpen voor mist, die je dan eerst zal moeten vinden.

De wereld van je oma was zeer bijzonder, maar ook erg gevaarlijk. Je zult je klaar moeten maken om in je oma’s voetsporen te treden en haar werk af te maken. Lord Strix heeft vele duistere plannen en heeft vele wezens gevangen genomen. Ben je sterk en slim genoeg om Lord Strix te verslaan en iedereen te redden? Tijdens je avonturen zal je te maken krijgen met vele mysteries en zoektochten. Het spannende verhaal is meeslepend en heeft vele bijzondere wendingen. De methode om voorwerpen in je inventaris te kunnen bekijken geeft een leuke afwisseling en is een goede manier om verborgen aanwijzingen te vinden. Daarnaast kan je voorwerpen gebruiken terwijl je andere voorwerpen aan het bestuderen bent, wat voor veel mogelijkheden en gepuzzel zorgt. Als je het nog niet genoeg uitdaging vind kan je altijd de moeilijkheidsgraad hoger zetten, maar er zijn ook vele prestaties die je kunt behalen. Heb jij het in je om het lot van de vallei tot een goed einde te brengen en het werk van je oma af te maken?

Conclusie:
Tales from the Dragon Mountain: The Strix is een mooi spel met leuke personages. Er is uitdaging genoeg met 3 verschillende moeilijkheidsgraden, waarbij de hoogste je helemaal niet meer helpt. De vele prestaties die je kunt ontgrendelen geven een extra uitdaging. De voorwerpen zitten overal in de omgeving verstopt en zijn soms moeilijk te vinden. De omgeving zit vol met puzzels en minigames, en vaak zal je voorwerpen op verschillende manieren moeten combineren om deze puzzels en minigames te activeren. Tales from the Dragon Mountain: The Strix heeft een spannende verhaallijn waarbij je Lord Strix moet stoppen, die kwaadaardige plannen heeft. Heb jij het in je om in je oma’s voetsporen te treden en de vallei te redden? Ontdek het in Tales from the Dragon Mountain: The Strix!

Tales from the Dragon Mountain: The Strix is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €4,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.