Ik ben stiekem een groot tour liefhebber. Elk jaar zit ik 3 weken lang voor de buis te kijken hoe geschoren mannen vol epo op fietsen langs mooie kastelen en gebieden gaan. Dat klinkt niet zo positief en dus heb ik besloten De Tour te promoten! Game stijl.
Eerlijk is eerlijk het epo gedeelte valt dit jaar zeker mee. Maar! Le Tour de France en gamen, in eerste instantie zou je denken, wat heeft dat met elkaar te maken? Nou eigenlijk niet zoveel! Maar als je goed oplet vind je er zeker wat game elementen in terug, in de vorm van FANS!Gezien De Tour deze zondag op zijn einde loopt, kan je dit in je agenda noteren voor volgend jaar. Als je van kastelen en mooie kiekjes houdt, kan je de eerste 2 weken ook gaan kijken, maar pas echt interessant word het in de derde week van De Tour! Fans worden uitzinnig, dossen zich uit, gaan massaal bergen als de Alpe D’Huez op en proberen kosten wat het kost op tv te komen. En daar komen wij game liefhebbers in beeld!


Ik heb er persoonlijk een ‘sport’ van gemaakt om met een glas drinken en knabbels voor de buis te zitten en superhelden, gamefiguren en andere rare snuiters te gaan spotten. Ja, het is zo’n 30 graden op zo’n berg, maar dat houd de meeste malloten niet tegen om zich in bijvoorbeeld een Chewbacca pak te heisen voor hun 1 seconde of fame. Enfin, gelukkig maakt De Tour vaak van de meest vreemd uitgedoste fans foto’s die later op het web verschijnen, dus heb je ze op tv gemist dan kan je ze daar later terugkijken. Ik heb voor jullie een selectie gemaakt van dit jaar.We beginnen met een lading superhelden, sommige zijn zelfbedacht, anderen trachten in de voetsporen van onder andere Captain America, Superman en Spider-Man te treden. Superhelden en games zijn 1+1 dus deze kunnen niet ontbreken.

Een andere manier om met je kop in beeld te komen is je verkleden als gamefiguur. Zo kwamen we dit jaar onder andere een poging tot Ubisoft Rabbits tegen, een aantal MMO liefhebbers, een WWE/Smack Down Hulk Hogan fan en een jongetje dat overduidelijk Team Fortress speelt.

En mocht je het echt niet weten, dan kan je nog altijd je 1 seconde fame claimen als… Tja.. Als wat?

Ik hoop dat ik De Tour een beetje heb kunnen promoten op deze manier, en dat er volgend jaar met mij in de derde week nog velen anderen gaan game-spotten. Of wie weet dat ik je zo gek gekregen heb om zelf volgend jaar uitgedost op een berg te gaan staan. De 101ste Tour krijgt zijn Grand Départ in Yorkshire – Engeland op 5 July 2014.Bron:Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.