In onze nieuwe categorie, APPeritief, nemen we nieuwe apps onder de loep. En de meeste apps zijn leuk om tussendoor te spelen, vandaar APPeritief!
Fashion Party Dress Up laat je een jongedame voorzien van een nieuwe look. Waarna je foto’s neemt en hoopt op een goede score. Je bent namelijk styliste en fotograaf in een.

Er zijn twee verschillende speelvarianten. Zo heb je een carrière die je kan volgen en een minigame. Daarnaast kan je shoppen, je wardrobe bekijken en foto’s maken.Je krijgt opdrachten, in de carreer mode, waarbij je jouw model moet voorzien van een gewenste look. Tijd dus om te shoppen! Zo kan je kiezen uit verschillende kapsels, jurken, tops, broeken, schoenen, make-up en accessoires. Je moet alleen rekening houden met een budget, dus kan je niet alles kopen. Ik spreek uit ervaring, want als je eenmaal aan het shoppen bent is het lastig al het leuks te laten liggen. De kleding is leuk, maar het lijkt wel net of er een foto van is gemaakt en in het spel is gestopt, waardoor er een soort nepheid over uitstraalt, want je model is een virtueel persoon.

Je gekochte kleding komt in je wardrobe terecht en kan je dan gebruiken voor een bepaalde shoot. Zo heb ik onder andere al een aantal looks moeten maken als trendy, pink en cooking. Maar er zijn nog zoveel meer. Na een nieuwe outfit, likje make-up en gefröbel aan het haar kan je jouw model naar de fotoshoot sturen. Hierbij is het contrast ook weer wat vertekent, zo heb je een ‘echte’ achtergrond van een keuken, tuin of kasteel. Maar je karakter heeft absoluut een neppe uitstraling.

Tijd om je model vast te leggen op de gevoelige plaat. Zo heb je drie foto’s die gemaakt moeten worden en start je model met poseren, dansen of andere vreemde bewegingen te maken. Ze verdwijnt soms ook helemaal uit beeld, waardoor het lastig is om haar goed vast te leggen. Of dit ook echt iets uitmaakt voor de score die hierna komt, denk ik niet, want je word beoordeeld op je totale look. De haren, make-up en kleding worden voorzien van punten en als dit niet voldoende is, dan is je outfit dus een regelrechte ramp. Het is ook wel moeilijk om aan de punten te voldoen, omdat iedereen een eigen invulling kan hebben bij een bepaalde stijl. Maar dit punt wijst wel voor zich eenmaal in het spel zelf.

Met het voltooien van de opdracht, (ook al moet deze tig keer over!) verdien je geld. Je begint wel met een bepaald startbedrag in munten en biljetten en het is een tip niet meteen alles uit te geven! Als je elke dag speelt krijg je een bonus, die ook elke dag oploopt. Verder kan je de minigame spelen om geld te verdienen, maar dit is zo weinig, dat het erg lang kan duren voor je een beetje gespaard hebt.

Natuurlijk kan je ook echt geld in Fashion Party Dress Up steken. Zo zijn acht biljetten, 160 munten, 0,89 cent. Je hebt zo’n zes speelbeurten achter elkaar voor je moet wachten om verder te kunnen spelen na een bepaalde tijd. Fashion Party Dress Up is gratis te spelen op de iPad en te downloaden in de Appstore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.