Tijdens de E3 zijn er door Nintendo allerlei games verkondigd, maar wat kunnen we nou precies verwachten van deze nieuwe games? Ik ben naar de Nintendo Post E3 geweest om ervaring op te doen met deze games en te bekijken wat er nu zo speciaal aan is!
Na eventjes wachten omdat ik weer eens te vroeg was gingen de deuren open en konden we naar de twee ruimtes die waren ingericht voor de Nintendo Post E3. In de twee ruimtes waren meerdere Wii U’s en een aantal 3DS consoles te vinden waarop demo’s van de nieuwe games te spelen waren. Ik mocht zelf kiezen waar ik wou beginnen en aangezien ik nog wat onwennig ben met de Wii U ben ik gestart bij de 3DS consoles die op een grote tafel lagen. Er wordt even kort uitgelegd bij welke demo ik ben gaan zitten: Mario & Luigi Dream Team Bros. In deze vrolijke game van Mario en Luigi is Luigi diep in slaap en beleef je dus eigenlijk zijn dromen. Het is weer even wennen maar al gauw ben ik weer gewend om zowel Mario als Luigi te besturen. Het mooie van deze game is dat het zich afspeelt in Luigi’s dromen en dat er hilarische taferelen kunnen ontstaan die we van voorgaande games niet gewend zijn. De kleuren zijn vrolijk maar de dromenwereld van Luigi is niet altijd zonder gevaar!Onze grote vriend Donkey Kong is ook terug in Donkey Kong Country: Tropical Freeze, waarin hij samen met Diddy Kong nieuwe avonturen beleeft. Ze zijn alleen deze keer niet alleen want Dixie Kong helpt ook mee in deze game! Deze game zal een leuke aanvulling zijn op de gamecollectie van alle Donkey Kong fans. De levels zijn dynamischer en veranderen meer terwijl je er doorheen loopt en het voelt allemaal wat levendiger aan. De gameplay is wel hetzelfde, maar een goed recept hoeft niet veranderd te worden! Een leuke vernieuwing is Dixie Kong, met natuurlijk haar eigen vaardigheden om te gebruiken.

Een bijzondere titel die ik in één van de ruimtes zag staan was The wonderful 101, waarbij je speelt als Wonder-Red die de leider is van een groep superhelden. Terwijl je door de stad loopt en de aliens van je af moet vechten, kan je nieuwe mensen rekruteren met de gamepad. Hierbij is slim gebruik gemaakt van het touchscreen, omdat je verschillende vormen kunt tekenen om aan wapens te komen. Hiervoor heb je wel genoeg superhelden nodig en flink wat behendigheid, wat mij nog wel tegenviel af en toe. Ben ik net een wapen aan het maken door een L-vorm op de gamepad te tekenen, ben ik mijn halve superheldenteam al kwijt door de aliens. Natuurlijk wordt je bij de demo meteen in het diepe gegooid en zal de daadwerkelijke game de moeilijkheid opbouwen, maar ik vond het soms moeilijk om hiermee te multitasken. Voor de 3DS komen mooie games uit, waarbij een geliefde Zelda game niet moet ontbreken! De nieuwe game waarin we avonturen beleven als Link is The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Nieuwe puzzels en avonturen zullen voor uren gameplezier zorgen. Ik keek erg uit naar deze game en het heeft mij zeker niet teleurgesteld. Bij deze game was een koptelefoon aangesloten waar ik erg dankbaar om was want de muziek vond ik goed passen bij de hele ervaring van het spel. De meest bijzondere eigenschap van deze nieuwe Zelda game is dat Link zich kan ‘samenvoegen’ met muren. Je veranderd in een soort tekening die heen en weer kan lopen. Dit is ideaal voor het vermijden van sommige vijanden, maar best lastig tijdens sommige puzzels! Ik vind het een leuke toevoeging aan de game en het zorgt ervoor dat je anders moet gaan denken om door deze game te komen.Het kattenkostuum van Mario is een veelbesproken onderwerp en in Super Mario 3D World voor de Wii U heeft Mario het even voor mij aangetrokken. Naast het feit dat het hartstikke schattig staat, want voor mij al genoeg zou zijn geweest, kan je tegen muren klauteren en net als een kat je nagels uithalen naar de vijanden. Super Mario 3D World is wederom een kleurrijke variant op de Mario games en de 3D wereld geeft veel bijzondere mogelijkheden.

Na lang wachten had ik eindelijk de kans om Pikmin 3 uit te proberen. Het was constant druk geweest bij deze Wii U en ik wou het toch graag proberen. De leuke wezentjes zijn terug, maar deze keer in vele varianten om te gebruiken! Er zijn 3 ontdekkers om te besturen en zij zullen de Pikmin helpen met de vele puzzels, gevaarlijke wezens die in de prachtige wereld rondlopen en natuurlijk voedsel verzamelen. Het zal in het begin nog mee vallen, maar uiteindelijk kan je steeds strategischer te werk gaan met de verschillende eigenschappen die iedere soort Pikmin heeft. Het is daarnaast ook leuk dat je met vrienden deze leuke wezentjes kunt leiden en gooien. Pikmin is een leuke aanwinst voor de Wii U, met de leuke wezentjes en mooie graphics is dit een absolute must have!De algemene indruk van de Nintendo Post E3 is goed, ik heb niet alle games die er waren kunnen proberen, maar de games die ik heb gespeeld vond ik erg mooi. De nieuwe aanwinsten, maar natuurlijk ook de oude vertrouwde karakters komen allemaal aan bod in het komende jaar. Ik heb mijn verlanglijstje al klaar en kijk nu al uit naar de vele games die Nintendo nog voor ons in de planning heeft!

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.