Geen enkele grote game studio is gekomen waar die is, zonder dat ze klein begonnen zijn. Als een groep vrienden onder elkaar begonnen, zitten velen nu op hun eigen kantoor met hun eerste projecten achter de rug. De Indie-Didi reeks zal regelmatig de schijnwerpers richten op deze jonge talenten en toekomstige leiders van de game industrie.
Als een klein team moet je vaak nog een naam voor jezelf maken en is het maar de vraag of er meteen grote investeerders om je heen staan met zakken vol geld. Sommige van deze kleine teams hebben al wat centjes achter zich zitten en andere leven van ’work-for-hire’ klusjes om hun eigen games te bekostigen. Grote kans dat de ontwikkelaars die in deze rubriek langskomen later uitgroeien tot de Bungie’s, Rockstar’s en Bethesda’s van morgen. En jij kan straks trots zeggen dat je ze al kende toen ze net begonnen waren! Het is alweer een tijdje geleden dat ik sprak met Wolf Lang van Beatbuddy. Nu hoor ik je denken Beatbuddy ken ik dat ergens van? Nee, waarschijnlijk niet maar dat ga ik je nu haarfijn uitleggen.

Beatbuddy word een nieuwe Steam game. Eentje die je lekker onderuit gezakt kunt spelen maar toch innovatief genoeg is om je aandacht erbij te houden. De game laat zich besturen als een heuse platform game, lekker van links naar rechts. Je bestuurd een lief klein blauw mannetje genaamd Beatbuddy. Deze heeft natuurlijk niet voor niks de naam Beatbuddy. Deze buddy moet namelijk op de beat het level door, en dat is nog niet zo simpel als dat het lijkt. Artiesten hebben liedjes gemaakt voor deze game en één level is een gedeelte van zo’n liedje.

Alle obstakels die je tegen komt zijn muziekinstrumenten of geluidseffecten. Denk hierbij aan de bas, hi-hats of bijvoorbeeld de snares. Deze geven een ritme aan en jij moet ze dus op het juiste moment ontwijken of ergens tussen door gaan. Ik heb jaren lang muziek gespeeld en mijn opleiding had alles te maken met audio maar simpelweg dit poppetje door een level heen loodsen lukte mij in het begin niet. Maar we moeten niet te snel opgeven want het is wel zeer verslavend om het te blijven proberen. Zeker omdat de liedjes lekker uptempo zijn en daardoor haal je er een soort kick uit als het je wel lukt om deze obstakels te passeren.

We moeten nog even geduld hebben want deze game zal pas tegen het einde van dit jaar te vinden zijn in de Steam store. Er liggen gelukkig ook al plannen voor een tablet versie zodat echt iedereen verliefd kan worden op deze lieve kleine buddy.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.