Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategie en time management spel Fate of the Pharaoh.Een zware oorlog is geweest, maar het land is nog steeds niet hersteld. Jij speelt als de beroemde farao die met behulp van zijn adviseur het land weer gaat opbouwen. Voor het eerste level begint krijg je een keuze om ‘Avontuur’ als niveau te kiezen of ‘Ontspannen’. Als je voor ‘Avontuur’ kiest zal je alle levels binnen de tijd moeten voltooien om het volgende level te kunnen spelen. Bij ‘Ontspannen’ heb je alle tijd en hoef je een level niet binnen de tijd te voltooien om een volgende te spelen. In je eerste level maak je kennis met je adviseur. Hij gaat je uitleggen hoe het spel werkt en wat je taken zijn als farao. Het eerste gedeelte van het dorp is verwoest en er zullen een aantal tenten gebouwd moeten worden. Het eerste wat je leert is hoe je de huur van de bestaande tent kan innen. Dat zal je als farao regelmatig moeten doen want uiteindelijk kost het bouwen materialen, en materialen kosten geld. Na een aantal keer huur te hebben opgehaald krijg je je volgende les: het bouwen van een tent. Er zijn verschillende kavels waarop gebouwd kan worden en wanneer je op een kavel klikt krijg je een menuutje te zien waarbij je kunt kiezen tussen woningen, productie en welvaart. Wanneer je op woningen klikt krijg je de optie om een tent te bouwen, naast meerdere opties die nog niet beschikbaar zijn.

Naast woningen zijn er ook productiegebouwen die je op kavels kunt laten bouwen door je dienaren. Het eerste productiegebouw waarmee je in aanraking komt is de steengroeve, waarbij je verschillende hoeveelheden materialen kan kopen. Deze materialen heb je nodig voor het bouwen van verschillende gebouwen. Een tweede productiegebouw waarmee je vrij snel in aanraking komt is een waterput. De waterput kan alle woningen van water voorzien, omdat water in de woestijn schaars is. Na een tijdje zal het water bij een woning opraken en er een rood icoontje verschijnen met een wateremmertje erop. Wanneer je op het icoontje klikt, zal een dienaar water ophalen bij de put en deze naar de woning brengen. Als de inwoners snel hun benodigde water krijgen zal hun geluk en tevredenheid omhoog gaan, wat naast geld en materialen je derde verantwoordelijkheid is. Niet alles is gemakkelijk als je vlakbij de Nijl leeft, je hebt namelijk al gauw last van krokodillen en slangen. Deze dieren versperren de wegen naar een nieuwe kavel of naar een bestaande put of steengroeve. Hierdoor zal je tijdens je korte tijd om het level te voltooien ook nog strategisch te werk moeten gaan omdat je anders niet bij je kavels komt.

De voorbijgaande oorlog heeft vele gevolgen gehad en als farao van het gebied zal je goed je aandacht erbij moeten houden. De dorpelingen hebben je nodig en gelukkig heb jij je adviseur om je te begeleiden. Tijdens je avonturen zal je nieuwe dorpen moeten bouwen, maar ook oude verwoestte dorpen restaureren door de kapotte ruïnes op te ruimen en daarna de doelen één voor één te voltooien en het dorp in zijn voorgaande glorie te herstellen. Een leuke extra uitdaging is om alle levels binnen de tijd uit te spelen, waardoor je ook nog prestaties kan verdienen als je er bijvoorbeeld 4 binnen de tijd voltooid hebt. De prestaties gaan ook in niveau omhoog want voor de moeilijkste prestaties moet je zelfs 44 levels binnen de tijd voltooien. Hoe verder je komt in het spel hoe moeilijker het wordt, want er komen steeds meer dieren op je pad, nieuwe productiegebouwen waarvan je afhankelijk bent en de woningen zullen steeds verder verbeterd moeten worden om genoeg te verdienen. Heb jij het in je om de grootste farao van de eeuw te worden en je volk weer op te bouwen?

Conclusie:Fate of the Pharaoh is een vlot spel waarbij je strategisch te werk moet gaan om je dorpen op te bouwen na een lange oorlog. Haal huur op bij de dorpelingen, bouw meer woningen en bouw productiegebouwen om voor materialen en water te zorgen. Hoe meer voorzieningen je voor je dorpelingen hebt gebouwd hoe hoger hun tevredenheid wordt. Voltooi alle doelen binnen de tijd om het volgende level te kunnen spelen. Denk niet dat je avontuur gemakkelijk is, want bij de Nijl leven brengt de nodige krokodillen en slangen met zich mee! Kan jij je volk beschermen en de dorpen opbouwen en zo jouw gebied weer in zijn oude glorie herstellen? Ben jij strategisch genoeg en ga jij slim om met je geld en materialen? Ondek het in Fate of the Pharaoh!Fate of the Pharaoh is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time mangement spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.