Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Committed Mystery at Shady Pines.Je wordt wakker op een ziekenhuisbed, er staan rare apparaten naast je en je handen zijn vastgebonden aan de bedrand. Waar ben je? Wie ben je? Committed Mystery at Shady Pines begint meteen spannend met een scenario wat je in je nachtmerries nog niet tegen wilt komen. Je speelt als een vrouw die net wakker wordt in een verlaten en vervallen ziekenhuis. Na een aantal pogingen en wat gepuzzel ben je los van het bed, maar dan begint de zoektocht pas echt. Je weet niet meer wie je bent en op de diagnosekaart staat alleen dat je patiënt 101 bent en dat je een aantal jaar in een coma hebt gelegen. De deur naar de gang zit op slot, dus er zal in de kamer iets moeten liggen wat die door kan openen. De eerste zoekafbeelding verschijnt, en al snel blijkt dat deze best lastig is. Veel voorwerpen zitten grotendeels achter elkaar waardoor je maar een klein gedeelte kunt zien. De voorwerpen gaan goed op in de andere voorwerpen door het gebrek aan licht in de enge ziekenhuiskamers. Na een tijdje zoeken is de deur los en ben je in de donkere hal.

De eerste indruk die je krijgt als je door de gang loopt is dat jij niet de enige bent. Er zijn meerdere deuren met getallen erop, maar ze zitten allemaal op slot net als de jouwe. Halverwege de gang zit een jong meisje op de grond bij een open deur. Wanneer je haar wilt vragen wat er aan de hand is, vraagt ze of jij haar moeder bent. Je weet het niet, want jij komt net uit een zware coma en hebt geheugenverlies. In de kamer bij het meisje ligt een vrouw vastgebonden op een bed, net zoals jij toen je wakker werd. Er staat ook een raar apparaat naast, die een minipuzzel blijkt te zijn. Er zijn twee schermen te zien met golvende bewegende lijnen en vier knoppen. Iedere knop heeft een ander effect op één van de twee lijnen. Wanneer je de goede combinatie hebt gevonden kom je plots op een andere plek terecht wat het onderbewustzijn van deze vrouw is. Ze is erg in de war en na een raadsel en wat gepuzzel kom je achter een gedeelte van haar verhaal. Het verklaart alleen nog steeds niet wat ze in dit rare gebouw doet en waarom. Wanneer je terug komt in het ziekenhuis is het meisje verderop gaan zitten, maar zodra je met haar wilt praten, komt er een man tevoorschijn. Hij pakt haar vast en roept dat ze daar weg moet. Ze schreeuwt om haar moeder en daarna verdwijnen ze samen achter een gesloten deur. Wie is deze man?

In Committed Mystery at Shady Pines is het een waar speurwerk om achter de waarheid te komen. Er zijn zoveel vragen onbeantwoord en bij iedere vooruitgang die je boekt komen er nieuwe vragen bij. Wat is dit voor ziekenhuis? Wie zijn al die mensen, wat gebeurt er met ze en waarom? Het meisje zit er middenin en de mysterieuze man is niet van plan te stoppen met zijn werk. Committed Mystery at Shady Pines is spannend, mysterieus en speelt in op de enge ideeën die prima in een horrorfilm thuis zouden passen. Het geluid aanhouden is een aanrader, de ingesproken stemmen en passende geluidseffecten maken het spel af. Naast een aantal zoekafbeeldingen, zijn er vele puzzels die opgelost moeten worden. De puzzels zijn niet altijd even gemakkelijk en kosten soms een aantal pogingen, wat zorgt voor een echte uitdaging. Net wanneer je denkt dat je alles nu wel begrijpt, neemt het verhaal een wending en het eind is niet wat je zou verwachten. Durf jij wakker te worden uit een jarenlange coma en uit te zoeken wat er aan de hand is, wie het meisje is en wat die enge mysterieuze man van plan is? Ervaar het spannende verhaal in Committed Mystery at Shady Pines!

Conclusie:Committed Mystery at Shady Pines is een zeer spannend verhaal over een vrouw die uit een jarenlange coma ontwaakt. Meteen merkt ze dat er iets mis is: het ziekenhuis is verlaten en vervallen, ze zit vastgebonden en herinnert zich niets. Na een klein beetje onderzoek blijkt ze niet de enige te zijn. Stap in haar schoenen en onderzoek wat er aan de hand is. Met de vele puzzels zal het niet ontbreken aan uitdaging en de zoekafbeeldingen zijn een prettige afwisseling. Je geluid aanzetten is een echte aanrader, want de ingesproken stemmen en geluidseffecten maken het tot een spannend en realistisch geheel. Durf jij de waarheid te ontdekken? Raap je moed en speurdersinstinct bij elkaar om je helemaal te verdiepen in Committed Mystery at Shady Pines! Committed Mystery at Shady Pines is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.