Nou, als je vandaag de hele dag binnen hebt zitten gamen, dan heb je er waarschijnlijk weinig van meegekregen, maar het is superwarm weer. De zon laat zich na een lange winter eindelijk weer zien en hoewel niet alle Female-Gamers erg zomerchicks zijn, zijn we allemaal wel blij om trots onze gameshirtjes te dragen als we de zon trotseren.10 Assassin’s Creed hoodieJa, je leest het goed, we spelen al op nummer tien vals. Maar ja, het is nou eenmaal regelmatig wat minder warm in de Nederlandse zomerzon, omdat hij zich vaak achter wolken verstopt. Daarvoor heb je dus een lekker vestje nodig en hoewel deze eigenlijk ‘voor mannen’ is, kan hij prima. Hij is perfect; er staat een zeer mooie man op uit Assassin’s Creed en de Amerikaanse vlag, die je nu helemaal in de mode is. Win-win! Te koop op http://www.play.com.

9 The Walking Dead-shirtJe kunt van deze chick uit The Walking Dead veel zeggen, maar ballen heeft ze wel, rennend tussen de zombies. Onze Heather is in ieder geval groot fan en kijkt regelmatig op TraceyGurney.com voor nieuwe, originele game/popcultuurshirtjes.

8 Lekker retro-shirtjeDe meeste mannen denken dat je al gamende vrouw niet verder komt als Bejeweled, maar het is Laura regelmatig voorgekomen dat ze al veel langer gamed dan de gemiddelde man. Speelde jij ook eerder Mario dan je kon fietsen? Dan mag je dit shirtje trots dragen buiten. En ook als je Mario gewoon een ontzettend lekker ding vindt natuurlijk, kuch kuch. In ieder geval een lekker zomers kleurtje, want altijd dat zwart is soms wel erg warm.. Te koop op Retrorush.com.

7 Triforce-T-shirtEn ook dit shirtje is lekker felgekleurd, want color blocken schijnt nog steeds in te zijn. Ook deze is retro, maar dan aanzienlijk subtieler. Je kunt hem zo onder een colbertje dragen naar je werk, want iedereen die niet gamed heeft geen idee wat een Triforce is en je krijgt meteen superveel respect van mensen die wel gamen natuurlijk. Oke, een shirtje doet heus geen wonderen, maar vrolijk is hij wel! Te koop bij Jinx.com.

6 Teenage Mutant Ninja/Hero TurtlesHoe je ze ook wilt noemen, de Turtles zijn supertof. Of je nou met ze losgaat in de nieuwe iPad-game of nog steeds oldschool op de NES; de Turtles hebben altijd een rolletje in de gamewereld gespeeld en gelukkig blijven ze die positie volhouden. Dit is misschien wel een mannenshirt, hij roept wel hele fijne herinneringen op voor zowel gamers als niet-gamers. En een lekker kleurtje toch? Te koop bij Hottopic.com.

5 World of Warcraft-verwijzingEen van onze favorieten is dit shirt dat Saskia heeft gekocht bij Large: een knipoogje naar het nummer van de Pussycat Dolls en Busta Buzz. Don’t you wish your girlfriend was hot like me? Nou, wij denken dat die mannen liever een chick willen die ‘horde’ is als wij. Ontzettend origineel. Een shirt dat je aan het lachen maakt, past helemaal thuis op een van de vele zomerfestivals.

4 Angry birds Het is een Family Guy-referentie, maar ook gewoon een gameshirt van Angry Birds. Zelfs de Female-Gamers-kinderen spelen die game erg graag. Hoewel er natuurlijk gigantisch veel merch is van de boze vogels, is dit ons favorietje. Je weet toch, the bird is the word!

3 We love Special EditionsHet leukste aan speciale uitgaves van games is dat er dingen inzitten om lekker mee te pochen. Bijvoorbeeld dit shirt van onze nieuwste chica Diana. Het is een shirt dat bij de Tomb Raider-collectors edition zat en hij is niet alleen een interessante kleur, maar ook nog eens heel mooi om te zien. Go Lara!

2 Chicks ruleHet is een beetje kinderachtig, maar stiekem vinden we het wel grappig. Ooit zullen chicks de wereld overheersen, gna gna gna! Hoe dan ook, we hebben niet voor niets een redactielid dat naar de naam Mrs Marvel luistert.. Er zijn aardig wat comic-geeks bij Female-Gamers, of in ieder geval dames die Wonder Woman als hun grote voorbeeld zien. Vandaar dat we dit vette shirt van Dirtees.nl op de nummer twee hebben gezet.

1 Princess PeachWe zijn er eigenlijk best trots op, onze Yvonne heeft een eigen kledingwinkeltje genaamd Beejzz.nl. Zo maakte ze voor F-G-collega Didi dit ontzettend gave Princess Peach-shirt, dat volgens de ontvanger nog lekker zit ook. Wij broeden alvast op leuke nieuwe ideeen voor op een t-shirtje en welke kleuren we dan willen, want zwart is natuurlijk niet erg zomers. Aan de andere kant kleedt het wel weer lekker af.. Hmmz.. Keuzes, keuzes. Volgende week lees je weer over andere keuzes die we als redactie maken, in een nieuwe TOP 10.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.