We naderen het einde van De Sims 3 tijdperk, maar dit maken de laatste uitbreidingspakketten natuurlijk niet minder interessant.

Afgelopen woensdag mocht ik weer eens af reizen naar het hoofdkantoor van EA, wat inmiddels bijna als thuiskomen voelt. Nou ja thuiskomen in dit geval was het kantoor omgebouwd tot je raad het al een exotisch eiland. De Hawaiiaanse Hula muziek, opblaas palmbomen, reuze zitzakken en een echte cocktail bar. Helaas was het tien uur ‘s ochtends en moesten we het met virgin cocktails doen. EA had in ieder geval lekker uitgepakt met het thema, en het was erg opbeurend om eens iets zonnigs te zien in plaats van alle regen van de afgelopen tijd.Nu we bijna dachten dat er niks meer uitgebreid kon worden bij de Sims komt misschien wel het bijzonderste uitbreidingspakket van de Sims 3 uit. Er zitten iets minder items in en weinig nieuwe meubels en kleding stukken, maar de dingen die je kunt doen in de wereld zijn zo uniek dat ik dit niet zo jammer vond. Bij De Sims 3 Exotisch Eiland gaan we op reis naar een zonovergoten eiland met boten, resorts, dames in bikini en hunks in zwembroeken die hun bedienen.

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens in ons Sims leven geprobeerd een strandhuis te maken. Dit door allemaal gekke dingen met of zonder cheats. Je huis zo dicht mogelijk bij de zee te plaatsen of heel veel wit zand in de tuin gooien. Er zijn zelfs mensen die een huis hebben gebouwd in de vorm van een boot. Doe geen moeite meer want nu kan het echt. In Exotisch Eiland kun je huizen aan zee bouwen of zelfs in zee een woonboot maken. Dit houdt in dat je met je huis en al de zee op kan om te gaan vissen of omdat je voor een keertje aan de andere kant van het eiland wilt wonen. Dit is de eerste uitbreiding waar je in één stad met één gezin twee woningen kan beheren, eentje op het land en eentje in de zee. En mocht dit nog niet genoeg uitdaging voor je zijn dan kun je ook een resort beheren. Misschien wel een groot en luxe resort met veel kamers een bubbelbad en een groot restaurant. Of een lief klein bed and breakfast huisje. Als sim kun je nu zeeziek worden. Iets wat natuurlijk geen pretje is als je op een woonboot leeft. De wateren zijn ook soms rustiger en wilder dit is niet te zien maar wel te merken aan de emoties van je sim. Mocht je geen zin hebben om met de hele familie de zee op te gaan dan kun je één van de kleine bootjes nemen bijvoorbeeld een roeiboot, waterfiets, jetski of speedboot. Mocht je dan aankomen op de open zee dan kun je hier gaan vissen, windsurfen of snorkelen. Als je genoeg snorkelt mag je zelfs gaan duiken. Dit is iets wat heel speciaal is want zodra je onderwater komt krijg je een hele nieuwe wereld te zien. Met nieuwe objecten die je kunt ontdekken, maar pas op er zitten ook gevaarlijke haaien die je zouden kunnen aanvallen. En Magere Hein weet jou zelfs op de bodem van de oceaan te vinden.

Ook zitten er aparte wezens in de game, zo kun je een Zeemeersim tegen het lijf zwemmen of lopen. Op het land hebben ze twee benen vol met gekleurde scrubben en in de zee een prachtig gekleurde vin. Het schijnt dat als jou relatie met de Zeemeersim beter word hij of zij je het geheim van het Zeemeersim zijn verteld.Als je nu dacht dat je de hele oceaan en alle eilanden wel kende dan heb je het mis. Want wat is er nu leuker dan je eigen eiland ontdekken. Als je vier delen van een schatkaart vind kun je de kaart in elkaar zetten en op zoek gaan naar jou Utopia.

Wat was er een hoop te zien tijdens die paar uurtjes dat ik De Sims mocht spelen. Ik kijk al uit naar deze uitbreiding en binnenkort zul je ook de review hier kunnen lezen. Helaas moest ik na een lekkere vis gerelateerde lunch weer terug de stromende regen in om vervolgens onder een warm dekentje en het genot van een kop koffie dit artikel te schrijven. Het leven is zo niet eerlijk.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.