Vanavond werd de nieuwe wereld voor The Sims 3 geïntroduceerd: Dragon Valley! Ik heb de live introductie gevolgd en de belangrijkste punten voor jullie op een rijtje gezet. Welke avonturen zullen onze geliefde sims te wachten staan?
Het bekendste van Dragon Valley zijn de baby draken die hier voor het eerst met onze Sims zullen leven. In Dragon Valley zullen meerdere draken beschikbaar zijn, de draken zijn een beetje vergelijkbaar met huisdieren. Je kunt je draak een naam geven, het in je inventaris stoppen of lekker op je arm laten zitten. Iedere draak heeft zijn eigen kleur en speciale eigenschappen. Deze kleuren en eigenschappen zorgen voor het karakter van je draak, maar hebben ook invloed op je Sims!

De baby draakjes zijn te krijgen in verschillende kleuren als; kleur groen: de ‘aarde’ draak, die de eigenschap heeft om alle schatten van je land naar je voeten te laten verschijnen. Zo hoef je niet iedere keer rond te lopen en te zoeken naar roze edelstenen en allerlei andere voorwerpen. Daarnaast kan de groene draak alle planten op je land oogsten, wat natuurlijk veel tijd scheelt voor je Sims! De vruchten van alle planten zullen automatisch in je inventaris verschijnen, klaar voor gebruik in je keuken. De paarse draak staat voor vriendschap en kan allerlei mensen naar je toe teleporteren. Als je ervoor kiest om iemand naar je toe te halen die je nog niet kent, zal je automatisch vrienden met die persoon worden. Je paarse draak kan er ook voor zorgen dat jouw feestje hét feestje van de stad wordt. Als je feest dus nog niet zo veel mensen aantrekt of het kunnen er nooit genoeg zijn, dan kan je bij je draak kiezen voor de optie om jouw feest een echte knaller te maken.

Is jouw sim wat kwaadaardiger? Dan past de rode draak bij jou, die staat voor ondeugendheid. Met deze draak kan je al jouw kennissen eens flink lastig vallen met vuurballen. Soms heeft een Sim geluk en kan hij deze ontwijken, maar die kans is niet groot en die vervelende buurman of die enge vreemdeling kan dus een flinke vuurbal naar zijn hoofd krijgen! Vanavond zijn wij ook te weten gekomen hoe wij de zeldzame vierde draak kunnen krijgen, namelijk de Armoured black baby dragon (de bewapende zwarte baby draak). Deze draak is geen gedeelte van Dragon Valley en je zult het draakje alleen krijgen als je naast Dragon Valley ook de renaissance markt koopt. Alle draken zullen je Sims een goede gemoedstoestand geven en ze hebben ieder een andere behoefte die ze kunnen vervullen zoals je blaas, plezier of sociaal. Daarnaast leer je verschillende vaardigheden als je met je draak praat. Van de rode draak leer je atletiek, van de paarse draak leer je charisma en de groene draak leert je meer over tuinieren als je met hem praat.

Na een paar vragen zijn er nog een paar interessante feitjes naar boven gekomen. Zo is er bekend gemaakt dat je je draken ook mee kan nemen met je Sims naar werelden zoals Sunset Valley. Hier kan je andere Sims dus lekker jaloers maken en Sunset Valley iets magischer. Je kunt je draakjes kopen in het koop-menu maar soms verschijnt er ook eentje ergens in de wereld. Het meest interessante feitje vond ik dat de draken ook daadwerkelijk uit eieren komen! Kan je niet kiezen tussen alle draakjes? Dan neem je ze toch allemaal? Je kan meerdere draken in je huishouden hebben, maar je kan maar één draak tegelijkertijd in je inventaris of op je arm dragen. Je draken groeien bovendien niet op en kunnen niet doodgaan, zodat je voor altijd van ze kan genieten! Welke is jouw favoriet?Heb je de live uitzending gemist? Geen nood! Je kan ze allemaal hier terug kijken.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.