Afgelopen weekend zat ik in de bios naar Evil Dead te kijken. Bijna gapend, want de horrorfilm kon me niet echt grijpen. Het enige wat ik gedurende de film dacht was: oei wat heb ik een zin om The Excorcist te kijken. Soms, heel soms, heb ik dat ook bij games en dat was vorige week wel twee keer.Het begon met Kung Fu Rabbit, een nieuwe downloadbare game op Wii U. Het is heel schattig en grappig en zit lekker simpel en platformerig in elkaar, maar toch krijg ik bij het spelen van zo’n platformer altijd zin om Mario weer te gaan spelen. Het liefst dan Mario 3 of Super Mario World, want dat zijn de door mij het meest geliefde games in de franchise. Maar goed, daarin ben ik niet alleen, want volgens mij vinden alle Mario-fans dat. Hoewel Galaxy ook erg populair is en terecht.Ik dwaal af. Ik vind het soms moeilijk als ik tijdens het spelen van de ene game, vooral zin heb om de andere game te doen. Nu bood Kung Fu Rabbit wel lekker wat uitdaging en natuurlijk is het geen kopie van Mario en heeft het zo zijn eigen eigenaardigheden, maar het blijft toch in mijn achterhoofd spelen; Mario, Mario, Mario, wanneer speel ik het weer?Marioverslaafde? Misschien toch meer dan ik dacht. Ik heb eigenlijk zelden een game gespeeld die soepeler was dan mijn twee favoriete spellen met de loodgieter in de hoofdrol. Toch heb ik die games er niet bij gepakt, want ik had andere spellen te spelen. Gelukkig ook een heel ander genre, namelijk een simulatiespel. Je hebt de review al kunnen lezen hier op Female-Gamers; ik heb over Zoo Park: Run Your Own Animal Sanctuary. Deze game is zo lelijk dat ik meteen al zin had in een andere game, namelijk Zoo Tycoon. Terwijl ik me tijdens het spelen van die game nooit zo heb gerealiseerd hoeveel plezier ik eraan beleefde, verlangde ik tijdens Zoo Park echt naar Zoo Tycoon, dat niet alleen dieren, maar ook de gamer aanzienlijk meer serieus neemt. Wat ik verder van de game vond, dat lees je in de review natuurlijk. Nu ga ik me storten in de wereld van The Croods, want die game staat nu op het programma. Om eerlijk te zijn kon ik hem de eerste paar seconden dat ik hem speelde niet helemaal opstarten zoals ik wilde, dus ik moet nog uitzoeken met welk genre ik uberhaupt te maken heb ditkeer. Hopelijk doet deze filmgame me eerder verlangen naar mijn fijne ervaringen met Brave The Video Game, dan naar Ice Age…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.