Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Youda Farmer 3.Er is een grote onweersstorm geweest, en het dorp vlakbij je molen is helemaal kapot! De burgemeester vraagt om jou help om met je voorraden de stad weer op te laten bloeien. Het spel begint rustig met het ophalen van hout met je vrachtwagentje. Dit hout kan je naar de koeienweide brengen om deze weer op te bouwen. Bij de koeienweide krijg je een melkmachine en hier zal je voorlopig je glazen melk op kunnen halen. Je volgende doel is om vier stukken hout te halen om de kruidenier zijn winkeltje weer te bouwen. Onder in beeld is een groen vakje met een afbeelding van het hout, wanneer je erop klikt kom je bij de houtzagerij en kan je het hout in de kratjes verslepen. De vrachtwagen komt er dan vanzelf aan om de kratjes af te halen. Wanneer je hout op je vrachtwagen hebt zie je boven in beeld de kruidenier met zijn wens voor vier stukken hout. Als je op de kruidenier klikt kom je bij de plaats waar zijn winkeltje wordt gebouwd en kan je het hout leveren. Eenmaal opgebouwd vraagt de kruidenier je om melk aan hem te leveren. Dit doe je op dezelfde manier als het hout: je sleept de melk in de kratjes, de vrachtwagen haalt het op en je kunt het leveren. Op deze manier zal het spel gespeeld worden, het is eventjes wennen maar al snel krijg je het in de gaten en kan je grotere uitdagingen aan.

Als je in een level nieuwe gebouwen hebt gebouwd, krijg je na dat level de kaart te zien. De kaart zal eerst nog grotendeels ingevuld zijn met blauwe vlakken, maar hoe meer je van het dorp opbouwt, hoe meer je op de kaart zult zien. Je krijgt bij de kaart ook de compleetheid van je dorp te zien in percentages, en de compleetheid van je eigen boerderij. Ieder gebouw of stuk van je boerderij wat je opbouwt in het level zal hier te zien zijn en de percentages zullen dan hoger worden. Nadat je de kaart hebt bekeken krijg je het scherm te zien wat je een overzicht zal geven van het volgende level. Hier kan je de doelen zien en binnen hoeveel tijd je het level moet voltooien om de gouden medaille te behalen. Later in het spel zal je hier ook in een winkel kunnen kijken voor handige voorwerpen om in levels te gebruiken, zoals de turbo voor je vrachtwagen die het 40 seconden sneller laat rijden. Na een flink aantal levels zal de burgemeester je zelfs zo dankbaar zijn dat hij je de sleutel geeft van een vervallen kasteel. Dit kasteel kan je ook upgraden in het winkeltje en tijdens de levels zal je gasten in je kasteel krijgen die tussendoor gaan vragen om gerechten. Deze gerechten moet je maken door eerst de ingrediënten op te halen en naar de juiste winkels te brengen. De winkels zullen de gerechten bereiden en vervolgens kan je die ophalen en naar het kasteel brengen. Dit klinkt niet zo moeilijk, maar als je druk bezig bent met alle leveringen, bereidingen en het dorp opbouwen dan wordt het erg lastig om je gasten tevreden naar huis te laten gaan!

Tussen alle leuke levels door zal je bonuslevels krijgen. Een voorbeeld van zo’n bonuslevel is het partylevel waarbij het dorp gaat vieren dat het weer zo snel wordt opgebouwd. Dit klinkt leuk, maar als die feestgangers willen natuurlijk allerlei lekkere dingen eten. Je raad het al: jij zult de ingrediënten moeten ophalen, leveren en de bereidingen rondbrengen! Als dat nog niet druk genoeg is kan je de uitdaging aangaan om alle feesthoedjes in dat level te gaan zoeken of alle combo sterren. Heb je alle feesthoedjes gevonden? Dan krijg je een verzamelobject die je in het menu kunt bekijken. In het menu zijn ook allerlei trofeeën te zien die je kunt verdienen door speciale handelingen te doen. Het spel heeft dus genoeg uitdaging naast de normale levels en hier kan je uren speelplezier aan beleven! Het bijzondere aan Youda Farmer 3 is dat het rekening houdt met de seizoenen. Als het winter is zal een boel oogst niet groeien en zal je deze bij de haven op moeten halen. In de zomer kan je te maken krijgen met hongerige insecten die je oogst proberen op te eten en als dat gebeurd zal je snel met je bestrijdingsmiddel naar het insect toe moeten gaan. De seizoenen geven de levels een extra uitdaging en maken dit spel echt uniek. Redt jij het om de wensen en benodigdheden van iedereen te voldoen en de krachten van de seizoenen te overleven? Lukt het jou om het dorp, maar vooral ook jouw eigen boerderij weer succesvol te maken? Ontdek het in Youda Farmer 3!

Conclusie:Youda Farmer 3 begint redelijk rustig, maar wordt per level moeilijker. Er zullen nieuwe ingrediënten beschikbaar worden en nieuwe bereidingen. Kan jij ze allemaal onthouden en iedereen tevreden stellen? Youda Farmer 3 heeft een vrolijk deuntje en je geluid aan is hierbij echt leuk. De vrolijke mensen en de vele gebouwen en boerderijtjes maken het een vrolijk kleurrijk spel met hele mooie graphics. Het is voor jong en oud leuk om te spelen, met uren aan uitdagingen en vlotte levels. Durf jij de uitdaging aan en kan jij het dorp redden van de verschrikkelijke onweersbui? Hou jij je hoofd koel in alle drukte en wensen en kom jij er met een succesvolle boerderij weer bovenop? Youda Farmer 3 is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time management spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.