Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het puzzel spel World Mosaics 4.World Mosaics 4 begint met het verhaal van een oude vriend die het erg druk heeft met het teruggekeerde Atlantis. Jij hebt hem eerder geholpen met het opknappen van de bibliotheek en nu vraagt hij jouw hulp met het vervallen museum. Jarenlange waterschade hebben de exposities geen goed gedaan en jij bent de enige die hem kunt helpen. Iedere expositie is weer op te bouwen door 10 mozaïek-spelletjes te doen. Deze spelletjes zijn ook wel bekend als Japanse puzzels. Deze mozaïek-spelletjes worden gespeeld met een raster en om dat raster heen staan allerlei getallen. Een getal aan de linker kant van de rij betekend dat er in die rij zich een aantal blokjes bevinden die aaneengesloten zijn. Dus als je een bord hebt van 5 bij 5 vakjes en aan de linker kant staat een 5, betekend dat dat die rij helemaal ingevuld moet worden. Twee keer een 2 betekend dat het eerst 2 vakjes zullen zijn, dan een lege en daarna weer 2 vakjes. De getallen boven aan het raster werken op dezelfde manier, maar dan voor die kolom. Op deze manier is iedere puzzel met logisch nadenken op te lossen.

Na het oplossen van iedere puzzel krijg je een stukje verhaal die bij die expositie hoort. Dit is geschreven alsof jij je helemaal in die wereld van vroeger begeeft, maar zijn erg leuk om te lezen. De eerste expositie waar je mee begint is de Totem-expositie. Je ziet een gedeelte van het museum met de plek waar blijkbaar een totempaal moet komen te staan. Na de eerste puzzel opgelost te hebben staat er een verhaal over hoe jij in contact kwam met de indianen. Na dit verhaal gelezen te hebben zie je dat de plek voor de totempaal wordt ingevuld met een groot stuk hout. Dit is het begin van het herstellen van deze expositie en de andere exposities zullen ook op deze manier langzaam opgebouwd worden. Na de tweede puzzel zal uit het hout het eerste gedeelte van de totempaal uitgesneden worden. De puzzels bij deze expositie zullen nog bestaan uit een raster van 10 bij 10 vakjes, maar dit zal al snel opgehoogd worden wanneer je een aantal exposities verder bent tot 15 bij 15 vakjes. Dit maakt de puzzels veel moeilijker en de getallen aan de zijkanten van het raster worden steeds minder voorspelbaar waardoor je steeds meer moet puzzelen en logisch nadenken om weer één vakje in te kunnen vullen.

World Mosaics 4 is een erg uitgebreid spel wat bestaat uit meer dan 14 exposities om weer op te bouwen. Als dat nog niet genoeg is zijn er ook nog 99 bonuspuzzels om vrij te spelen en deze zullen ook steeds moeilijker worden. Het spel heeft erg leuke verhalen bij iedere expositie en de exposities bestaan uit allerlei artefacten van over de hele wereld. De uitdaging wordt steeds groter want je zult steeds meer exposities succesvol moeten voltooien om de volgende expositie vrij te kunnen spelen. De eerste paar exposities worden vrijwel meteen beschikbaar, maar voor sommige zal je meer dan 6 exposities succesvol moeten voltooien! Dit zorgt ervoor dat de moeilijkere puzzels soms een tweede poging nodig hebben omdat je anders een expositie niet vrij kunt spelen. Durf jij de uitdaging aan en kan jij alle mozaïeken oplossen om het museum van Atlantis weer tot zijn volle glorie herstellen? Ondek het in World Mosaics 4!

Conclusie:World Mosaics 4 is een rustig puzzelspel waarmee je echt even kunt ontspannen. De puzzels hebben geen tijdsdruk en het spel begint met een duidelijke uitleg voordat de echte exposities beginnen. De moeilijkheid wordt geleidelijk opgebouwd en je zult steeds meer logisch na moeten denken om tot de oplossing te komen. Als het spel zelf nog niet ontspannend genoeg was zitten er ook mooie rustige muziekjes bij. World Mosaics 4 bestaat uit vele levels en exposities om op te bouwen en tussendoor zal je tot wel 99 bonuspuzzels vrijspelen. Bij jij klaar voor een ontspannen maar uitdagende game om eventjes helemaal van te genieten? Dan is World Mosaics 4 wat voor jou!World Mosaics 4 is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer puzzel spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.