Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Bistro Boulevard.
In Cooking Academy 2 – World Cuisine ben jij een gedeelte van de grootste kookworkshops die er bestaan. Uit acht verschillende landen zijn de beste koks bijeen gekomen om jou te leren hoe je hun gerechten moet bereiden. Je eerste workshop zal bestaan uit Chinese gerechten, zoals Krab Rangoon, zoetzure kip en zelfs gelukskoekjes! Om voor je workshops te slagen zal je ieder gerecht goed geoefend moeten hebben. Wanneer je alle gerechten goed onder de knie hebt kun je de uitdaging aan om met de examens mee te doen. Het is nog een verassing welke gerechten gevraagd gaan worden op de examens, dus je moet alle gerechten aardig beheersen, je weet maar nooit wat er van je gevraagd wordt!

Bij ieder gerecht wordt er begonnen met een stukje informatie over dat gerecht. Dit verschilt van de geschiedenis van het gerecht, de legendes die erbij horen of allerlei andere interessante weetjes. Na dit gelezen te hebben begin je met de eerste stap van je ingrediënt. Iedere stap zou je kunnen zien als een soort minigame. Je begint met het leren snijden van knoflook. Er is een mes te zien dat bovenop de knoflook ligt, als je er op klikt wordt de knoflook geplet en kun je beginnen met snijden. Door vaak op het mes te klikken snij je de knoflook en kan je door naar de volgende stap. Dit lijkt aardig gemakkelijk, maar sommige stappen van de bereiding duren veel langer en dit gaat allemaal op tijdsdruk. Het bereiden van groentes zal vrijwel altijd met het mes gebeuren, en wordt soms ook gebruikt bij vlees. Voor het maken van deeg kan je beginnen met je gevoel voor de deegroller. Eerst zal het deeg gemaakt moeten worden door de juiste ingrediënten in een kom te doen. Dit zal in een bepaalde volgorde moeten worden gedaan en rechts in beeld krijg je telkens een hint voor het volgende ingrediënt. Deze hints zijn of een vervaagde afbeelding, of met kleine stukjes die zichtbaar zijn. Soms is het ingrediënt heel klein en komt het dichterbij. Hoe langer je wacht hoe meer je in tijdsnood komt te zitten, dus rustig afwachten zal je hierbij niet helpen!

Nu je alles in een kom hebt zal je het moeten kneden. Je ziet twee handen in beeld met het mengsel en door de lijnen op het deeg na te slepen met je muis kneden de handen het deeg. Nu het deeg goed gekneed is mag je dan eindelijk met de deegroller spelen. Er knipperen lijnen om de bol deeg die aanduiden hoe wijd het deeg uitgerold moet worden. Dit moet zowel horizontaal als verticaal gebeuren. Vele hapjes worden warm geserveerd en zullen hiervoor gekookt of gebakken moeten worden. Het bakken gebeurt in een grote pan met olie, waar je je gerecht in moet leggen, een aantal keer moet draaien en ze op het juiste moment er weer uit moet halen. Het koken van gerechten gebeurd door een schuif voor de temperatuur heen en weer te bewegen zodat een andere meter groen blijft. Dit schommelt behoorlijk en je zult goed op moeten letten en een vaste hand nodig hebben om de temperatuur precies goed te krijgen. Ieder gerecht heeft een andere bereiding en ieder land heeft zijn specialiteiten. Met dit spel leer je leuke feitjes en leer je spelenderwijs wat deze gerechten zijn. Slaag jij voor alle examens en krijg jij alle workshops onder de knie?

Conclusie:Cooking Academy 2 – World Cuisine is een afwisselend spel waarbij je van vele landen allerlei hapjes en gerechten leert maken. Bij ieder gerecht worden leuke feitjes, geschiedenis of mythes en legendes verteld. Bij ieder land zijn er 7 gerechten te leren en vervolgens zijn er 4 examens te voltooien. Ieder gerecht heeft vele stappen die je moet voltooien zoals het bereiden van de ingrediënten voordat alles samen het daadwerkelijke gerecht vormt. Deze bereidingsstappen zijn in de vorm van allerlei minigames die je moet voltooien door de ingrediënten te draaien, mengen, vouwen en nog veel meer. Tijd is essentieel om een gerecht tot bijna perfectie te bereiden, en hierop wordt je voorbereid bij de oefeningen voordat je je aan het examen kunt wagen. Ben jij een geboren talent en kan jij koken als de beste? Bewijs jezelf dan tijdens deze workshops gegeven door de beste koks op de wereld!Cooking Academy 2 – World Cuisine is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time management spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.