Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Fiction Fixers – Adventures in Wonderland.Fiction Fixers gaat over een belangrijk team dat literaire werken probeert te beschermen. Na het menu duik je meteen het spannende verhaal in waarbij een duister figuur het gemunt heeft op het boek van Alice in Wonderland. De Fiction Fixers vragen jouw hulp om hem op te sporen te voorkomen dat hij schade doet aan de verhalen. Dankzij een bijzonder voorwerp kom jij in het boek terecht en zal je de vreemdeling op moeten sporen. Je komt in een grasveldje terecht met verderop wat vreemd uitziend gras. Wanneer je het beter bekijkt zie je dat het gras aan de kant gehaald kan worden. Ja hoor, daar heb je het beroemde konijnenhol! Dat wordt springen, wat Alice is nergens te bekennen en ze is vast al naar beneden gevallen. Tijdens het vallen zie je dat Alice inderdaad al onderweg is naar beneden, maar omdat je een stuk langzamer gaat zal je zware spullen moeten verzamelen om haar in te halen.

Dit is de eerste minigame, allemaal zware spullen vallen langs je heen zoals piano’s, aanbeelden en bowlingballen. Hierbij komt behendigheid van pas om snel zo veel mogelijk zware spullen te pakken. Die zware spullen laten je een stuk sneller gaan, maar nu ga je Alice voorbij! Eenmaal beneden vinden we het duistere figuur die snel verdwijnt nadat hij onderaan de tunnel allerlei scherpe voorwerpen heeft geplaatst. Die voorwerpen moeten snel weg gehaald worden voordat Alice erin valt! Dit is de eerste zoekafbeelding waarbij er een lijstje te zien is met een boel scherpe voorwerpen zoals zwaarden en naalden die afgestreept worden als je erop geklikt hebt. Nu kan Alice veilig landen in de zachte bladeren. Ze wil meteen achter het witte konijn aan, en dit brengt je bij de beroemde scene van de glazen tafel en het drankje dat je doet krimpen. Het drankje is weg en er zal een nieuwe gemaakt moeten worden, wat leidt tot een nieuwe minigame. Deze minigame bestaat uit vier pipetjes met ieder een kleur, die je in een bepaalde volgorde moet gebruiken. Fiction Fixers – Adventures in Wonderland wordt veel afgewisseld met minigames en zoekafbeeldingen, wat het spel erg leuk en afwisselend maakt. De puzzels of raadsels bij de minigames zijn soms toch vrij pittig en zal een aantal hints kosten. De zoekafbeeldingen zijn van hetzelfde niveau en het is vrij moeilijk om sommige voorwerpen te vinden omdat ze half verborgen zijn of heel slim weggestopt in de omgeving.

Na flink wat puzzelen en nadenken bereiken we eindelijk de andere kant van de deur naar Wonderland. Samen met Alice gaan we op zoek naar het witte konijn, die zoals altijd haastig achter zijn zakhorloge aanrent. Het konijn is weer eens te laat voor de Koningin, en Alice wil graag de tuinen van de Koningin bekijken. Helaas heeft het kwaadaardige figuur het moeilijk gemaakt door de borden te verwijderen. Wat erg bijzonder is aan Adventures in Wonderland zijn de graphics tijdens de filmpjes maar ook de omgeving zelf is erg mooi gemaakt. Dit maakt het erg leuk om door het verhaal heen te lopen, en je geluid aanzetten is een aanrader want er zit prachtige muziek bij deze game. Alice neemt je mee door de wondere wereld van het boek, en er wordt geen enkele bijzondere scene en omgeving overgeslagen! Alice heeft het nog niet helemaal in de gaten, maar jij bent natuurlijk in Wonderland met een missie. Het duistere figuur loopt nog steeds vrij rond, maar gelukkig kom je met Alice aardig in de buurt om hem te pakken te krijgen. Lukt het je om de vreemdeling te stoppen, voordat hij het boek van Alice in Wonderland achterlaat in chaos? Maak jij de Fiction Fixers trots of zorgen de plannen van Alice ervoor dat dit avontuur alleen maar moeilijker wordt? Ontdek het in Fiction Fixers – Adventures in Wonderland!

Conclusie:Fiction Fixers – Adventures in Wonderland gaat over de bijzondere reis binnenin het boek van Alice in Wonderland. Een kwaadaardig figuur wil totale chaos veroorzaken en de Fiction Fixers hebben jou gevraagd te helpen. In het boek ga je op avontuur met Alice, kom je vele beroemde figuren tegen uit het boek en wordt je begeleid door prachtige muziek. De graphics maken het een prachtig spel maar ook moeilijk om de zoekafbeeldingen af te ronden. De voorwerpen zitten goed verstopt en gaan perfect op in de omgeving! De verhaallijn volgt zowel het verhaal van de Fiction Fixers en het verhaal van Alice in Wonderland tegelijkertijd. Dit is een prachtig spel die je echt niet wilt missen!Fiction Fixers – Adventures in Wonderland is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €6,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.